Her gün zeytin yiyen hastanenin yolunu unutur

Karatay: Her gün zeytin yiyen hastanenin yolunu unutur

Türkiye’de ilk zeytin hasadının gerçekleştirildiği Mersin’in Mut ilçesinde Belediye ve Kaymakamlık tarafından gerçekleştirilen 1. Mut Zeytin ve Zeytinyağı Sempozyumu’na katılan ünlü Kardiyolog-Cerrah Prof. Dr. Canan Karatay, Mutlular’a zeytin ve zeytinyağı ile beslenmenin ipuçlarını verdi.


“2025’teki kıtlıkta, zeytin ağacı ayakta kalacak”


Türkiye’yi zayıflatan kadın olarak bilinen Canan Karatay, “Zeytinyağı altın suyudur. Amerika 2025 yılını kıtlık yılı olarak hesap etmektedir. O kıtlık yılında tek ayakta kalacak ağaç zeytin ağacı olacaktır. Zeytin ağacı yok edilmemeli, canınız gibi korumalısınız. Zeytinyağlı yemeye devam edin, ama ekmekten, börekten vazgeçin. Zeytinyağı yiyin, zayıflayın. Zeytinyağı ana sütünün aynısıdır. Ana sütünde hayvansal kolesterol vardır ama zeytinyağında bitkisel kolesterol vardır” diye konuştu.


Karbonhidratı hayatınızdan çıkarın


Zeytinyağının, zeytinyağlı yemeklerin, tuzsuz siyah ya da yeşil zeytinin bol bol tüketilmesi gerektiğini söyleyen Karatay, “Ama hayatınızdan karbonhidratı çıkarın. Vücudunuzda yağ olarak depoladığınız şey yediğiniz yağlar, yediğiniz tereyağı ya da zeytinyağı değil, yediğiniz karbonhidratlardır. Vücudunuz hareketsizlikten ve yediğiniz karbonhidratlardan yağlanır. Ekmek, hamur işi, şekerli gıda ve işlenmiş yiyeceklerden uzak olursanız zayıflarsınız ve sağlıklı yaşarsınız. Önemli olan zayıflama diyetleri değil, doğru beslenme biçimidir. Elinizdeki zeytin ve zeytinyağının kıymetini bilin. Zeytinyağlı yemeye devam edin, ama ekmekten, börekten vazgeçin. Zeytinyağı ve zeytinyağlı sebze yemekleri yerseniz, zayıflarsınız. Zeytinyağı yiyin, zayıflayın” dedi.


“Her gün 30-40 zeytin yiyin”


“Her gün 30-40 zeytin yiyen kişi hastanenin yolunu unutur” diyen Karatay, zeytin ve zeytinyağının şifa olduğunu belirtti ve şunları kaydetti: “Her bir zeytin tanesinde 5 kalori bulunuyor. Zeytin ve zeytinyağında iyi bir antioksidan var. Zeytinyağı kilo aldırmaz. Ekmek ve şeker tansiyonu yükseltir. Ekmek obezite sebebidir. Bol ekmek ve şeker tüketimi kalp krizi riskini artırır. Her gün 30-40 zeytin yiyin ve bol bol zeytinyağı kullanın. Bunu yaparsanız hastanenin yolunu unutursunuz. Zeytin yaprağı çayının da bağışıklık sistemini kuvvetlendirici özelliği var. Ülkemiz zeytincilik konusunda bir cennet vatanıdır.”


Sempozyumun açılışında konuşan Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz ise, kayısıdan sonra ilçenin en büyük gelir kaynaklarından birinin zeytin ve zeytinyağı olduğunu ifade ederek, “Türkiye’de Mut ilçesinde ilaç kullanılmadan üretilen zeytinyağının asidi olmayan tek yöresi Mut ilçesidir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir