Genel

Fondöten kullanımının ipuçları

Fondöten kullanımının ipuçları

Her kadının makyaj için kullandığı en önemli ürünlerden biri de fondötendir. Hazırladığımız bu  rehber doğru seçimi yapmanıza yardımcı olacak. 


İpucu: Cilt kusurlarınız yoksa yoğun kıvamlı bir fondöten kullanmaya da ihtiyacınız yok. Fakat cildinizde hafif kusurlar, kızarıklıklar, lekeler ve sivilceler varsa cilt tipine ve rengine uygun bir ürün seçerek cilt tonunuzu eşitleyebilirsiniz.


Doğru rengi bulun: Fondötenin amacı cilde renk katmak değil. Bunu bronzerlar veya allıklarla yapabilirsiniz. Fondöten cildi makyaja hazırlamak ve eşit renkte bir cilt tonu oluşturmak için kullanılır. Bu durumda fondöteninin rengi cilt rengi ile birebir aynı olmalı. Ne daha açık, ne de daha koyu!


Deneme zamanı:Her makyaj ürününde olduğu gibi fondöteni de elinizde denemeniz doğru sonuçlar almanızı önleyebilir. Elin rengi ve dokusu yüzden çok farklı olabilir. Cilt renginize en yakın tondaki fondöteni bulmak için çene ve yanak arasındaki bölgeye az miktarda sürün. Hemen yanına bir ton açık ve koyu tondakileri uygulayın. Aynadan uzaklaşın ve cildinizde kendini belli etmeyen ton hangisi ise onu seçin. Yaz aylarında bronz ten için farklı bir ton almayı da unutmayın.


Uygulama aşaması: İhtiyaçtan fazla fondöten uygulamak yapay bir görünüm elde etmenize yol açacaktır. Bir ya da iki damla fondöteni tüm yüzünüze uygulayın. Kusurlu bölgelere ise önceden kapatıcı uygulamayı unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir