“Hafta sonlarının en keyifli yanı kahvaltı” dedik ve sizlerle fırında omlet tarifi paylaşmak istedik.
Malzemeler
2 adet orta boy patates
1 adet orta boy yeşil biber
1/2 adet orta boy kırmızı biber
2 diş sarımsak
2 dal taze soğan
4 adet yumurta
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1/2 yemek kaşığı tereyağı
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı pulbiber
Pişirme süresi: 10 dakika
Nasıl yapılır
İşe patateslerden başlayalım. Güzelce yıkayıp kabuklarını soyduğunuz patatesleri minik küpler halinde doğrayın. Tekrar bol suda yıkayıp hafifçe tuzlayın. Tavayı ısıtıp ayçiçek yağını kızdırdıktan sonra patatesleri kızartın. Kızartma işlemi bittiğinde patatesleri bir tabağa alıp fazla yağını peçete yardımıyla çektirin.
Sıra geldi diğer malemelerimize. Tavayı tekrar ocağa alın ve tereyağını ekleyerek eritin. Kabuklarını soyup minik küpler halinde doğradığınız sarımsakları ekleyip soteleyin. Ardından minik küpler halinde doğradığınız biberleri ekleyin ve 3-4 dakika kadar soteleyin. En son patatesleri de ekleyip ocağın altını kapatın.
Yumurtaları bir kabın içine kırıp çatal yardımıyla çırpın. İçine baharatları ve ince ince kıydığınız taze soğanları ekleyin.
Son olarak tüm malzemeyi karıştırıp yumurtalı harcı fırın kabına koyun ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirip sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun…