Evlerde Fas esintisi

Evlerde Fas esintisi

Fas stili dekorasyon doğu ülkelerinde sıkça uygulanan ve ferahlatıcı etkiler yaratır. Mistik bir havası bulunan bu dekorasyon stilini evinizin her alanında uygulayabilirsiniz. Fas stili dekorasyonda işlemeli, motifli detaylar sıkça kullanılmaktadır. Dilerseniz duvarlarınız için işlemeli duvar kağıtlarını da tercih edebilirsiniz. Canlı ve renkli bir dekorasyon tarzı olan Fas stilini daha çok yatak odaları ve oturma odalarında uygulayabilirsiniz. Çünkü hayli renkli detaylar bulunan bu stili geniş mekanlarda uygulamak son derece iddialı bir seçim olacaktır.


Peki Fas tarzı ev dekorasyonu nasıl yapılır diyorsanız işte sizlere evinizi baştan yaratmanızı sağlayacak birbirinden kolay fikirler…


– Fas tarzı dekorasyonda ilk olarak duvarda kullanacağınız renklere karar vermeniz gerekir. Turuncu, tarçın tonları, beyaz, gri ve pembe tonları Fas tarzı dekorasyon için ideal renklerdir.


– Fas tarzı ev dekorasyonunda en sık gördüğümüz detay yıldız motifidir. Bununla birlikte etnik desenli seramik ve çinileri de bu dekorasyonda sıkça kullanılır.



– Farklılık arayanlar için bu dekorasyon tarzında dolap kapakları ya da tavanlarda işleme motifler kullanılması oldukça ideal bir seçimdir.


– Mobilya seçiminizde tarçın tonları, turuncu, pembe ya da mavi tonlarında seçimler yaparak yine Fas tarzına uyum sağlayabilirsiniz. Ayrıca bu dekorasyon tarzına uygun mobilya seçimi yapmak istiyorsanız dikkat edeceğiniz nokta yere yakın modelleri seçmektir.



– Fas tarzı dekorasyon stili için antika görünümüne sahip halıları rahatlıkla kullanabilirsiniz.


– Aksesuar seçiminde bakır tonlarını tercih edebilirsiniz. Geniş sehpaların üzerine yerleştirebileceğiniz bakır bir tepsiye dilerseniz minik aksesuarlar koyabilir, dilerseniz de meyveler yerleştirerek ortama renk katabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir