Genel

En uygun ten makyaj için ipuçları

En uygun ten makyaj için ipuçları

Bu sezon makyajda en güçlü trend ‘hiç makyaj yapmamış’ imajı vermek… En doğal halimizle ama bakımlı olmak istiyoruz. Bu yüzden kapatıcı ya da fondötenin tenimize en uygun tonunu seçmemiz gerekiyor. 


Kusursuz cilt görünümünün en önemli ve ilk adımı günlük cilt bakım rutinine sadık kalmaktan geçiyor. En önemli aşaması ise cilt temizliği… Makyajınızı çıkarmadan kesinlikle yatağa girmeyin.


Mükemmel bir ten makyajı için önemli tüyolar…


Sabahları yüz şişliğine karşı masaj yapın


Sabah ve akşam mutlaka cildinize nem desteği sağlayacak bir nemlendiriciyi teninize uygulayın. Yüzünüze nemlendirici sürerken 3-4 dakika masaj yapın. Özellikle göz çevrenize masaj yaparak yüzünüzdeki ödemi dağıtabilirsiniz.


Fondöteni çenenizde deneyin


Fondöteni elinizde denemek yerine çenenizde deneyebilirsiniz. Çünkü el derisi, yüze nazaran daha koyudur. Rengin uyumlu olduğunu anlamanın yolu ise, sürdükten sonra rengin kaybolduğunu görmektir.


Makyajla kusursuz ten rengini elde edin


Bu noktada önemli olan, cildini makyaja hazırlamak ve sağlıklı tutmaktır. Nemlendirici sürdükten sonra cildinize aydınlatıcı bir primer uygulayın. Renk bozulmalarının olduğu yerlere yağsız bir sıvı fondöteni ufak dokunuşlar halinde uygulayarak dağıtın. Göz altlarınıza, dudak ve burun kenarlarınıza kapatıcı uygulayın. Son olarak toz pudra sürerek mükemmel ten rengine kavuşun.


Ten renginize en uygun kapatıcıyı bulun


Temel kuralları takip edin:


Yeşil alt tonlu bir kapatıcı, kırmızılıkları yok etmeye,


Mavi alt tona sahip olanlar açık teni tamamlamaya,


Sarı renkli olanlar ise koyu tenleri bütünlemeye, 


Pembe alt tonlu kapatıcılar da kışla beraber donuklaşmaya başlayan ten rengini aydınlatmak için idealdir.


Doğal bir ten makyajı için ideal ürünler


Üzerinde “tint” ifadesi olan ürünler cildi parlatır, “illuminating” ifadeli olanlar da ışığı yansıtan tanecikler içerdiği için cilde doğal bir ışıltı verir. Bu iki ürün nemli ve taze bir görünüm elde etmenizi sağlayacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir