Duvarınızdaki çatlakları anılarınız gizlesin

Duvarınızdaki çatlakları anılarınız gizlesin

Duvarlarda çatlakların oluşması birçok nedenden dolayı olabilir. Genellikle son yapılan boyanın üzerinden uzun zaman geçmesi, binanın eskimesi ya da rutubetin alçının dökülmesiyle duvarlarda çatlak oluşur. Ancak her ne sebepten olursa olsun, duvarların çatlaması için (tıpkı anıların oluşması için gerektiği gibi) zaman geçmesi gerekmektedir.


Anılar (belli bir yaşanmışlık ve birikimden sonra) bir insanın yaşamındaki kötü zamanları atlatabilmesi  ve gelecek güzel günleri düşünebilmesi için motive edici bir unsurdur. Sevdiği insanla kavga edip ayrı kaldıktan sonra, ansızın çalan bir şarkı, albümlerden düşmüş bir fotoğraf veya onun sevdiği bir yemek eski güzel günleri hatırlatınca kimin kalbi yumuşayıpta telefona sarılmaz ki? 


Eski mutlu günlerin her zaman etrafınızda olması sizin ve sevdiklerinizin bu durumu sürekli yaşayarak küslüklerin uzamamasına neden olacaktır. Sizin de evinizin, iş yerinizin ya da bulunduğunuz ortamın duvarlarında çatlak ve boya dökülmesi gibi sorunlar varsa, anıların gücünden yararlanarak bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz! Hem de harika bir dekorasyon yaratarak! Bunun için ihtiyacınız olan;


Malzemeler


Fotoğrafların boyutu ve sorunlu olan duvarın boyutu göz önünde bulundurularak yaklaşık olarak 100 adet fotoğraf

Fotoğraflarızı bastığınız kağıt türüne göre duvara yapışmasını sağlayacak bir yapıştırıcı

Makas



Nasıl yapılır


Fotoğraflarınızı bastırmadan önce bir kompozisyon belirleyin. Örneğin yukarıda gördüğünüz fotoğrafta yer alan kareler siyah beyaz bastırılarak bütün duvara retro bir hava verilmiş. Siz kendi kişisel zevkinizi göz önünde bulundurarak fotoğraflarınızı (siyah – beyaz, sepya, yumuşak odak vb.) çeşitli efeklerle bastırın.


Daha sonra fotoğraflar arasında nasıl bir bütünlük sağlayacağınıza karar verin. Size tavsiyemiz kronolojik ya da ”En İyi Anılar”ınızı seçerek bir sıra oluşturmanızdır. Kronolojik sırada fotoğraflarınızı çekiliş tarihinize göre dizerken, en iyi anılarınızda ise (hangi fotoğrafın daha iyi olduğuna karar verdikten sonra) duvarın en üst kısmından en aşağı kısmına kadar yerleştirmelisiniz.


Konsepti belirledikten sonra yapıştırıcıyla fotoğrafları duvara sabitleyin ve işte anılarla kaplı duvarınız hazır! Hem harika bir dekorasyon yaratmak hem de duvarınızdaki kusurları gizlemek işte bu kadar kolay.


Kadinvekadin.net özel haberidir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top