Doğal yöntemlerle yetiştirilen sebze ve meyvelerin katkısız ve geleneksel yöntemlerle işlenmesiyle elde edilen Kilye Doğal Tarım Ürünleri, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel yöntemlerle yeni teknolojileri bir araya getirerek meraklılarına dürüst ürünler sunuyor. Doğal ürünler tercih edenleri; 32 farklı ve özgün ürünle buluşturan Kilye, portföyüne eklediği yeni ürünlerle sağlıklı ve doğal beslenmek isteyenlere benzersiz alternatifler sunmaya devam ediyor. Kilye’nin geleneksel yöntemlerle ürettiği benzersiz zeytinyağları ise bu yazın enfes sofralarında salataların, zeytinyağlıların ve makarnaların vazgeçilmez lezzeti olacak.
Hayat bulduğu Gelibolu Yarımadası’nda doğal yöntemlerle mevsiminde yetiştirdiği sebze ve meyveleri doğal, katkısız ve geleneksel yöntemlerle işleyen ‘Kilye Doğal Tarım Ürünleri’, sağlıklı beslenmek isteyenlere alternatif ürünler sunuyor. Adını Çanakkale Savaşı’na tanıklık etmiş bir ovadan alan Kilye; Kuzey Ege havasının hüküm sürdüğü bağlarda, bahçelerde, zeytinliklerde başladığı serüvenine; portföyüne eklediği yepyeni ve benzersiz ürünler ekleyerek devam ediyor. Organik veya ‘iyi tarım uygulamaları’ sertifikalı ve kontrollü tarım yapılan tarlalarda üretilen mahsulleri işlerken; her türlü katkı ve kimyasal kullanımından özellikle kaçınan, doğallıklarını korumaya özen gösteren Kilye, ürün ambalajlarında da cam malzemeyi tercih ediyor.
32 çeşit katkısız ürün
Ürün gamını oluştururken Gelibolu Yarımadası’nda üretilen doğal gıdaların eski zamanlardaki çeşitliliği ve yapılışlarındaki sadeliği, basitliği yakalamaya çalışan Kilye ürünlerinin; erken/geç hasat sızma zeytinyağı, sofralık zeytin çeşitleri, zeytin ezmesi, domates konservesi, domates salçası, pekmez, tahin, üzüm ve meyvelerden kompostolar, közlenmiş biber konservesi, reçeller ve marmelatlar, kabuklu dış badem, ceviz, susam, doğal zeytinyağlı sabun çeşitleri ve zeytin ağacından özel üretilen tabaklardan oluşan 32 çeşit ürünü var. Kilye’nin ürün gamına eklenecek yeni ürünler arasında ise ekşi pekmez, dalında güneşte kurutulmuş kuru üzüm ve “Kilye Taş Fırından” serisi ile ev yapımı Kilye gevrekler, galetalar, taş fırından köy ekmeği var.
Kilye ile geleneksel yöntemlerle üretilen doğal ürünler
Üretim tekniğinin en temel özelliği olarak, günümüzde neredeyse unutulmuş geleneksel yöntemlerle yeni teknolojileri bir arada kullanması olan Kilye, en özel ürünlerinden olan zeytinyağını üretirken de çok özel bir yöntem uyguluyor. Kilye zeytinyağı üretim tesisinde, zeytinin kendine has nefasetini, koku ve lezzetini kaybetmeden tıpkı geçmiş zamanlardaki enfes rayihalı zeytinyağına dönüşmesi sağlanıyor. Eski zamanların geleneksel yöntemlerinden granit taş baskı sistemini kullanmayı tercih eden Kilye, Türkiye’de zeytinyağı üreticilerinin yaygın olarak kullandığı ‘continuous’ sistemlerden ayrılarak, önemli bir fark yaratıyor. Kilye’nin benzersiz zeytinyağları, bu yazın enfes sofralarının başrolündeki salatalar, makarnalar ve zeytinyağlıların vazgeçilmez lezzeti olacak.
Kilye’nin sofralık zeytin salamuralarında, yaygın uygulanan yöntemlerden farklı olarak tamamen doğal yöntemlerle, hiçbir katkı maddesi veya kimyasal kullanmadan, yüksek alkali değerli doğal kaynak suyu ve deniz tuzu kullanılıyor. Kilye’nin özellikle önem verdiği, farklılaştığı ürünlerin başında gelen zeytin ezmeleri ise genel uygulamalarda olduğu gibi, özelliğini yitirmiş düşük kalitedeki zeytinleri kullanarak içlerine bol baharat koymaktan ziyade; tamamen farklı olarak sağlam, kaliteli, nitelikli zeytinler kullanarak üstün kalitede, enfes lezzetiyle meraklılarına sunuluyor.