Yapılış aşaması biraz uğraştırsa da eğleneceğinize eminiz. Hem sevdiklerinize sürekli aynı tarifleri sunmaktan sıkılmadınız mı?
Malzemeler
3 yumurta
250 gram tereyağı
2 bardak toz şeker
50 gram kakao
2 yemek kaşığı vanilya
4 bardak un
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
Nasıl yapılır
Derin bir kabın içerisinde şeker ve oda sıcaklığındaki tereyağını mikser yardımıyla mayonez kıvamına gelene kadar çırpın. Tek tek 2 yumurtayı ilave edip yumurtalar tamamen karışına kadar çırpmaya devam edin.
Ayrı bir kabın içerisinde tuzu, elediğiniz unu ve karbonatı karıştırın. Bu karışımı yumurtalı karışıma yavaş yavaş ekleyin. Hamurun unu az geldiyse ilave edebilirsiniz. Hamurunuz ele yapışmayan orta sertlikte bir hamur olmalı. Hamuru ikiye bölüp yarısına kakao karıştırın. İki hamuru da ayrı ayrı streçleyerek buzdolabına alın ve 15-20 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
Buzdolabında dinlendirdiğiniz iki hamuru da hafifçe unladığınız mutfak tezgahında 2 cm kalınlığında açın. Yağlı kağıt üzerinde 2 vanilyalı şeridi ve 1 kakaolu şeriti birbirlerine yakın ama değmeyecek şekilde yanyana koyun. Kalan bir yumurtayı bir kasede çırpın ve fırça yardımıyla yerleştirdiğiniz şeritlerin üzerlerine ve yanlarına sürün. Şeritleri birbirlerine değmeleri için hafifçe itin.
Üst kata 2 kakaolu ve bir vanilyalı şerit yerleştirip onlara da yumurta sürün. Böylece 6 kat yapın.
Kat tamamlanınca bıçak yardımıyla bir parmak genişliğinde kalıplar kesip streçe sardıktan sonra buzdolabına kaldırın. Bu işleme tüm şeritler bitene kadar devam edin. Kalıpları 1 saat dolapta bekletin. Ardından 180-190 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun…