Çilekli buz

Çilekli buz

Dondurmanın hafif taneli olmasını istiyorsanız çilekli buz karışımını mutfak robotunda kısa süre çektirin.


Malzemeler


600 gram çilek
1/2 su bardağı toz şeker
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
1/2 su bardağı su


Nasıl yapılır


Bol suda yıkadıktan sonra uç kısımlarını aldığınız çilekleri kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Küçük parçalara böldüğünüz çilekleri bir tencereye alın, üzerine toz şeker serpiştirin. Kendi suyunu salması için 20 dakika kadar bekletin. Suyunu salan çilekleri, rendelenmiş limon kabuğu ve su ilavesiyle kısık ateşte 10-15 dakika kadar pişirin. Ocaktan alıp soğuması için oda sıcaklığında bekletin.


Taze sıkılmış limon suyunu ekleyin. Çilek karışımını mutfak robotuna alıp püre haline getirin. Özel dondurma kalıpları ya da kağıt bardaklara doldurduğunuz karışımın ortasına tahta dondurma çubukları saplayın. Derin dondurucuda en az 3-4 saat kadar soğutup kalıplarından çıkardıktan sonra sevdiklerinizle paylaşın.


Afiyet olsun…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir