EV DEKOR

İdeal Çalışma Alanı İçin 12 Dekorasyon Önerisi

İster okul çağında bir çocuk veya genç olun, isterseniz başarılı bir iş adamı ya da kadını, evinizde bir çalışma alanına gerek duyarsınız. Evinizde çalışma alanı oluşturmak için sadece bir odanın tümünü ayırmanıza gerek yok. Evinizin sakin ve aydınlık bir köşesini ergonomik mobilyalarla döşeyerek huzurlu bir çalışma alanı yaratabilirsiniz.
Evinizde kullanışlı bir çalışma köşesi oluşturmanız için birkaç pratik öneriyi bir araya getirdik. Bu etkili ev dekorasyonu önerileriyle ideal bir çalışma mekanı oluşturabilirsiniz.

Çalışma alanınızı belirleyin
Evinizdeki alanları göz önünde bulundurarak nereyi çalışma mekanı yapabileceğinizi belirleyin. Kullanılmayan boş bir odanız varsa burayı çalışma odası olarak değerlendirebilir, veya kendi odanızda uygun bir alanı çalışma köşesi haline getirebilirsiniz. Merdiven altlarındaki uygun boş alanları veya oturma odanızdaki bir bölümü çalışma alanına dönüştürebilirsiniz.

calısma-masasi2

Mobilyalarınızı kullanım amacınıza göre belirleyin
Çalışma alanlarının olmazsa olmaz parçası masalardır. Fazla eşyanız varsa ve etrafı kolayca dağıtabilen biriyseniz bol çekmeceli bir masa sizin için doğru bir seçim olacaktır. Döner bir sandalye kullanacaksanız, tek tarafı çekmeceli modelleri tercih etmenizi öneririz. Ya da düz bir masa kullanıp yanında çekmeceli bir dolaba yer verebilirsiniz.

Masanızı pencere kenarına koyun
Çalışma odanızda uzun saatler geçiriyorsanız, masanızı bol yeşillik gören, gün ışığı alan bir konuma koyun. Böyle bir imkanınız yoksa duvara tabiat fotoğrafı asabilir veya odanızda bitkilere yer verebilirsiniz. Çalışmayı stresli olmaktan çıkarıp keyifli hale getirmek sizin elinizde.

calisma-masasi-ceviz

Portatif ürünler kullanın
Dar bir alana sahipseniz, fazla yer kaplamayan portatif ürünler tercih edin. Küçük bir masa, üzerinde duvar rafı ve bir iki çekmece işinizi görebilir. Kapalıyken dolap görünümlü açılınca çalışma masasına dönüşen modeller de hem pratik hem de dekoratif bir çözüm.

 

calisma-masasi-raf

 

Sandalye seçimine özen gösterin
Uzun süre masa başında çalışanların en çok dikkat etmesi gereken şey sandalye. Konforlu ve verimli bir çalışma gerçekleştirmek için oturumu rahat ve sırtı destekleyen sandalyeler kullanmalısınız. Mutfağınızda veya salonunuzda fazla olan bir sandalyeyi çalışma amaçlı kullanmayın. Çalışma masanız için ergonomik bir sandalye almaya özen gösterin.

cekmeceli-masa

Modüler mobilya sistemi iyi fikir
Genelde genç ve çocuk odalarında tercih edilen modüler mobilyasistemleri, yetişkin çalışma odaları için de ideal bir alternatif. Bu tip mobilyalar zaman içinde çeşitli ekleme ve çıkarmalarla istenilen şekle bürünerek oldukça pratik ve kullanışlı bir çözüm sunuyor.

 

 

 

dolap-masa

Aydınlık olsun
Çalışma odasının mümkün olduğunca ışık almasına ve aydınlık olmasına özen gösterin. Çalışma odanızın birkaç pencereli bir mekanda olmasında fayda var. Böyle çalışırken hem gün ışığından yararlanır, hem de bol bol temiz hava alabilirsiniz.

Çalışma alanınızı geniş tutun
Eğer evi ofis gibi kullanıyorsanız, sadece çalışma masası, sandalye ve raf ünitesi sizin için yeterli olmaz. Evraklarınızı koyacağınız geniş bir dolap, yazıcı, tarayıcı ve faks cihazınızı koyacak bir alanın yanı sıra rahatça hareket edeceğiniz bir geniş bir alana ihtiyaç duyabilirsiniz.

Dinlenme alanınız olsun
Çalışma alanınızda eğer yer varsa rahat bir koltuk kullanabilirsiniz. Böylece kendinizi yorgun hissettiğinizde buraya uzanabilir, zaman zaman burada okuma aktivitesi yapabilirsiniz.

Çalışma masanıza düzen getirin
Çalışma alanlarında en sık görülen sorun dağınıklıktır. Evraklar üst üste yığılıp birbirine karışabilir, aradığınız bir malzemeyi bulmanız zorlaşabilir. Bunun için sık kullandığınız eşyaları belirleyip onları elinizin altında olacak şekilde muhafaza edin. Bu anlamda çekmeceli ünitelerden faydalanabilirsiniz. Hatta çekme içine bölmeli düzenleyiciler kullanmanız işinizi daha da kolaylaştırabilir.

Saklama kutularından faydalanın
Kırtasiye malzemeleri, dosya, kitap, defter veya çeşitli evrakları derli toplu tutmak için saklama kutularından yararlanabilirsiniz. Aradığınız şeyin nerede olduğunu rahatça bulmak için şeffaf kutuları tercih edebilirsiniz.

Açık raf üniteleri kullanın
Eşyalarınızı düzenli bir şeklide saklamak için açık raf üniteleri de kullanabilirsiniz. Raf ünitelerinde ofis malzemelerinizi ve kitaplarınızı düzenli bir şekilde tutarken, üzerini dekoratif aksesuarlarla süsleyebilirsiniz.

Farklı kategorilerde 250.000’in üzerinde ürünün yer aldığı Kliksa, aydınlatma, bahçe, mobilyası, dekorasyon ürünleri, ev tekstili, banyo, mutfak ve ev gereçleri, yapı market gibi aradığınız pek çok ürünü internetten satın almanızı sağlıyor.

Çalışma odanız için en güzel ve kullanışlı masa, sandalye, dolap, raf üniteleri ve daha birçok ürünü Kliksa.com’da bulabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir