EV DEKOR

Genç odası dekorasyon fikirleri

Genç Odası dekorasyonu nasıl yapılmalı ?

Genç odası dekorasyonu, gençlerin kendilerini özgür hissetmeleri, rahatça çalışabilmeleri ve hobileri ile ilgilenebilmeleri açısından oldukça önemlidir. Biz de sizler için genç odası dekorasyonu nasıl olmalı araştırdık ve bir yazı hazırladık.Kız/erkek, ergen /çocuk fark etmeksizin genç odası dizaynında dikkat edilmesi gereken konular şöyle sıralanabilir;

Beraber karar verin

Öncelikle nasıl bir oda istediğine dair fikirler edinmeniz gerekir. Gençlerin uçuk kaçık, sıra dışı hayalleri vardır ve inanamayacağınız fikirlerle karşınıza gelebilir. Eğer astronomiye merakı varsa odasında gökyüzü, yıldızlar vb. temalı ayrıntılar kullanabilirsiniz. Veya başka bir şey! Onunla konuşarak beklentilerini öğrenin. Ayrıca beraber karar vermeniz kendisini güvende hissettirecek.

İyi hissetmesini önemseyin

Ergenlik dönemi biraz sıkıntılı bir süreçtir. Bu yüzden odada açık renkler kullanmaya dikkat edin. Özellikle kırmızıdan kaçınmanızı tavsiye ederim. Eğer şartsa, aksesuarlarda kullanılabilir. Mavi ve tonları sakin, huzurlu hissetmesine yardımcı olur. Odanın aydınlık olması, ders çalışabilmesi açısından oldukça önemlidir. Bir diğer konu ise mümkün olduğunda büyük bir oda olmasını sağlayın.

Odayı üç bölüme ayırın

1.Yatak alanı; yatağı kapı girişinin mümkün olan en uzak bölümüne yerleştirin. Ortada kocaman bir yatak olmamalıdır. Bu hareket edeceği alanı daraltır. Ayrıca yatağın da konforlu olması gereklidir.

2.Hobi alanı; hobileri ile ilgilenebileceği bir alan yaratın. Enerjisini rahatça o alanda kullanabilir. Ayrıca arkadaşları geldiğinde onlarla birlikte vakit geçirebileceği bir alan gençler için önemlidir.

3.Çalışma alanı; çalışacağı alan ise aydınlık, ışık alan bir yer olmalıdır.

Unutmayın ki o bir birey ve kendi zevkleri olacak. Hevesini kırmadan yol gösterin ve odayı beraber dekore edin. Duvarlarda çıkartmalar, led lambalar, renkli yastıklar odanın havasını anında değiştirir.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir