Besleyicilik oranı oldukça yüksek olan Kerevizin, A, B, E ve C vitaminleri ile başta fosfor olmak üzere çinko, bakır, mangan ve selenyum minerallerini içerdiğini anlatan Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, “İçeriğinde kalsiyum, protein ve demir de mevcuttur. Besin değeri ve faydaları bakımından çok kıymetlidir. Kerevizin kalorisi düşük olduğu için diyet yapanlar rahatlıkla tüketebilirler.
Sinir yatıştırıcı etkisi olan kereviz, aşırı sinirlilik,asabiyet haline iyi gelir. İdrar söktürür,kanı temizler, böbreklere faydalıdır kum ve taşların dökülmesine yardımcı olur. Gut ve romatizma gibi hastalıklara faydası vardır. Afrodizyak etkisi de bulunan kereviz, uyarıcı etkiye sahiptir.
Sinir yorgunluğunu giderir. İştah açma özelliğinin yanında ağız kokusunu giderir. Cilt için de faydalı olan kereviz, sivilceleri azaltır. Cilde parlaklık, tazelik verir ve genç görünmenizi sağlar. Anne sütünü de artırır. Kereviz kaynatılırken suyuna limon ilave edilirse gaz yapması önlenir.
Kerevizin suyu da oldukça faydalıdır. Suyu içilirse vücudun kaybettiği suyu geri alıp, vücudun yenilenmesine yardımcı olur. Tansiyona iyi gelen kereviz, kolestrolü de düşürür. Şeker hastaları için de kıymetli bir besindir. Vücuda kuvvet verir. Sarılığa faydalıdır. Kereviz, mideyi de kuvvetlendirir” diye konuştu.