DİYET VE BESLENME

Her gün tüketmeniz gereken 8 yiyecek

kiymali-ispanak-yemegi

Her gün tüketmeniz gereken 8 yiyecek

Ispanak: Kas geliştirmeye yardımcı olan ıspanak bitkisel omega 3 ve folik asit açısından çok zengindir. Bu nedenle kalp hastalığı, felç ve kemik erimesi gibi hastalıkların yaşanma riskini düşürür.

Ayrıca barındırdığı folik asit kan akışınızı hızlandırdığı için yaşın ilerlemesi ile beraber gelen cinsel rahatsızlıklara karşı da koruma sağlar.

Yoğurt: Yoğurdun hangi kültüre ait olduğu konusundaki tartışmalar asla bitmese de faydaları konusunda herkes hemfikir.

Fermantasyonla üreyen milyonlarca probiyotik organizma, vücudunuzdaki faydalı bakterilere yardımcı olacak çalışır. Bu organizmalar bağışıklık sisteminizin güçlenmesini sağlar ve sizi kansere karşı korur.

Domates: Domatesler hakkında bilmeniz gereken iki şey var: Kırmızı domatesler en iyileridir, çünkü kırmızılar likopen adı verilen antidoksanı diğer domateslere göre daha çok barındırır.

Yapılan araştırmalara göre likopen yüklü bir diyet sizi akciğer, prostat, cilt ve mide kanserine karşı koruyabilir. Ayrıca koroner kalp hastalığı riskini de azaltabilir.

Havuç: Birçok kırmızı, sarı veya turuncu sebze ve meyveler karotenoid adı verilen yağda çözülen ve kansere karşı savaşan pigmentleri içerir.

Yabanmersini: Yabanmersini içerdiği antidoksanlar sayesinde kanser, diabet ve yaşın ilerlemesine bağlı hafıza sorunlarının oluşmasını engelleyebilir.

Siyah Fasülye: Kalbiniz için yararlı olmasının yanı sıra siyah fasülyeler beyninizin güçlenmesi için gereklidir.

Ceviz: Somondan daha fazla kalp yanlısı omega 3 ve kırmızı şaraptan daha fazla iltihap önleyici polifenol içerir.

Yulaf: Yulaflar kalp hastalığı riskini düşüren çözünür fiber açısından zengindir.

Karbonhidrat yüklü olmasına rağmen şekerin çözülmesi fiber yüzünden yavaşlar ve yulafların içindeki protein kaslar için sağlıklı bir enerji yaratır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir