DİYET VE BESLENME

Göbeğinizi eritmek için bu diyeti mutlaka yapın!

gobek-eritme

Yazın gelmesine çok az bir zaman kala kışın aldığımız kiloları vermenin zamanı geldi. Göbeğinizi eritmek istiyorsanız bu diyete mutlaka uymalısınız. Bölgesel yağlanmayı azaltan diyetin ipuçlarını haberimizde okuyabilirsiniz. İşte göbek eriten diyet ve ipuçları…

Bölgesel yağlanmayı azaltan besinler:

• Ispanak
• Yeşil çay
• Lahana
• Yoğurt
• Elma
• Yulaf
• Tarçın
• Mercimek
• Elma sirkesi

Göbek eriten diyet programı

Kahvaltı

2 su bardağı limonlu su
1 adet haşlanmış yumurta beyazı
2 yemek kaşığı lor peynir
½ çay kaşığı pul biber
2 adet etimek
1 kase maydanoz salatası

Ara öğün

2 su bardağı limonlu su
2 dilim ananas
1 fincan yeşil çay (şekersiz)
Öğle yemeği
2 su bardağı limonlu su
1 kase semizotu salatası (1 tatlı kaşığı elma sirkeli)
5 yemek kaşığı zeytinyağlı kabak yemeği (susuz)

Ara öğün

2 su bardağı limonlu su
1 adet dilimlenmiş tarçınlı elma
1 su bardağı az yağlı yoğurt
1 fincan mate çayı

Akşam yemeği

2 su bardağı limonlu su
100 gram kekikli ızgara hindi göğüs eti
1 kase enginarlı lahana salatası (1 tatlı kaşığı elma sirkeli)

Ara öğün

2 su bardağı limonlu su
7-8 adet badem (çiğ–tuzsuz)
1 fincan yaseminli ıhlamur çayı (şekersiz)

Göbek yağları estetik bir sorun olmanın ötesinde sağlığımız için de ciddi tehlikeler yaratır. Yapılan araştırmalar göbek bölgesi yağlarının diyabet, kolestrol, tansiyon, kalp rahatsızlıkları, metabolik sendrom gibi hastalıklara yakalanma riskini oldukça arttırdığını ortaya koyuyor. Metabolizmanın yavaş çalışması, vücuttaki hormonal değişiklikler, genetik faktörler ve stres, göbekteki yağlanmanın en önemli nedenleri arasında gösterilmektedir.

Diyet; fazla kilolarından kurtulmak için yapılan rejim ya da bir beslenme programıdır. Bir diyetisyene başvurularak diyet yapılması vücut sağlığı açısından daha uygundur, aksi takdirde yapılan yanlış diyetler kalıcı rahatsızlıklara neden olabilir. İdeal kiloya sahip olabilmek için uygulanacak sağlıklı beslenme programının yanı sıra yapılacak fiziksel aktivite büyük önem taşımaktadır. Günlük kalori alımının kısıtlanması, obezitenin tedavisinde en uygun yöntemlerden birisidir. Ancak bu amaçla kontrolsüz olarak kullanılan ve kısa sürede hızlı ağırlık kaybını hedefleyen ilaçlar ile çok düşük kalorili, bilimsel olmayan diyet programları vücuda zararlı, çeşitli komplikasyonlara ve hayati tehlikeye neden olabilirler. Dengeli beslenmeyi bozacak şekilde belirli besinlerin beslenme listesinden çıkartılması vücut için gerekli bazı mineral, vitamin veya esansiyel yağ asitlerinin yeterince alınmamasına bağlı eksikliklere yol açabilir. Yine gereksiz yüklenmeler veya enerji içecekleri ile vücutta zararlı olabilecek bazı birikimlere yol açmak olasıdır. Beslenme ile insan vücudunda meydana gelebilecek değişimlerden bazıları şunlardır; sinirlenme, terleme, ishal, kabızlık, baş ağrısı, mide bulantısı, kusma, hıçkırık, kalp çarpıntısı, tansiyon düşmesi veya yükselmeleri vb.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir