Geçmişten günümüze moda

Modanın Tarihi

Geçmişte moda neydi, nereden nereye geldi… Bizimle birlikte kısa bir moda yolculuğuna çıkmak isterseniz, buyurun başlayalım moda tarihine;

1950 Modası

Christian Dior’un modayı belirlediği bu zamanlarda ilk defa ortaya çıkan parçalar modada yeni akımları başlattı. Özellikle beli vurgulayan kıyafetler, feminen bir hava kattı modaya.Zamane kadınları bu moda akımını uzun süre devam ettirdiler.

1960 Modası

Önceden büyük annelerimizin resimlerine bakıp ‘ıyy’ dediğimiz kıyafetlere şimdi hayran gözlerle bakıyoruz. Moda kendini tekrar ediyor. 1960’lar eteklerin kısalmaya başladığı ve daha modern havanın esmeye başladığı bir dönem. Ancak kabarık prenses modası hala devam ediyor bu dönemde. Şimdilerde kullanılan desenlerin oluşturulduğu zamandı o yıllar. Şapkalar, eldivenler vazgeçilmez aksesuarlardandı.60’ların kadını bugün bile çok şık görünüyor.

1970 Modası

Bu dönem oldukça karmaşık bir dönemdi. Ülkelerde yaşanılan karmaşa, köyden şehre göç modaya yansıdı.Kadının moda konusunda kafa karışıklığı yaşadığı bir dönem de diyebiliriz.

70’li yıllar modası

1980 Modası

Bu dönem,kıyafette üst tarafın geniş ve bol, art tarafın sıkı ve dar olduğu bir dönemdi.Aerobiğin de çok ünlü olmasıyla renkli taytlar ön plana çıktı.  Geniş vatkalar modada dikkat çeken detaylardandı.80’lerin kadın modası rüküşlük abidesi olarakta anılır. 🙂

1990 Modası

Yüksek bel pantolonlar, bol geniş kazaklar 90’ların modasıydı. Kareli gömlekler ve yırtık pantolonlar geldi piyasaya. Bohem giyim moda olmuştu.Bugünlerin kadın modasının temelleri 90’lı yıllarda atıldı dersek yanlış olmaz sanırım.

2000’ler Modası

2000’li yıllara geldiğimizde hip-hop ile gelen düşük bel pantolonlar, eşofmanlar, kapüşonlu sweat shirt’ler ve büyük zincirler dolaptaki yerlerini aldı. Küçük siyah elbise 2000’lere damgasını vurdu.Milenyum modası aynı zamanda metalik renklerin popüler olduğu bir dönemdi.

Günümüz Modası

Eskiye dönüşün olduğu bu dönemde oldukça şık kombinler görüyoruz…

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top