Tart hamuru yerine hazır milföy hamurlarından açılan tart tabanı üzerine sos halini aldıktan sonra yerleşen yaban mersinleri… Dışı çıtır, içi yumuşacık, bol meyveli ve pratik bir tatlı tarifi yaban mersinli kolay tart.
Malzemeler
6 adet milföy hamuru
1 tatlı kaşığı un
2 su bardağı yaban mersini
1/2 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
1 adet orta boy rendelenmiş limon kabuğu
2 yemek kaşığı mısır nişastası
Servisi için:
1 su bardağı yaban mersini
200 gram yaban mersinli dondurma
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Püf noktası:
Milföy hamurlarını oda ısısında çözdürdükten sonra merdane yardımıyla dikkatli bir şekilde açın. Pişirme işlemi öncesinde üzerini çatal yardımıyla birkaç yerden delin.
Pişirme önerisi:
Kolay tartı, böğürtlen ya da kızılcık kullanarak da hazırlayabilirsiniz.
Nasıl Yapılır
– Oda sıcaklığında bekletip, çözülmelerini sağladığınız milföy hamurlarını yan yana dizip, unlanmış mutfak tezgahı üzerinde bir merdane yardımıyla açın.
– Açtığınız milföy hamurunun yuvarlak şeklinde ve kullanacağınız tart kalıbından daha büyük olmasına dikkat edin.
– Milföy hamurundan oluşan tart tabanını ısıya dayanıklı kalıba yerleştirin. Kalan hamurları tartın kenarına örgü şeklinde yerleştirin.
– Üzerini çatal yardımıyla birkaç yerinden delin. Kenar kısımlarına arzuya göre çırpılmış yumurta sarısı sürün.
– Tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin. Toz şeker, taze yaban mersini, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu ve mısır nişastasını tencereye alın.
– Yaban mersinlerini suyunu çekip sos haline gelene kadar kısık ateşte pişirin.
– Hazırladığınız sosu tart hamuruna yerleştirdiğiniz milföy hamuru üzerine serin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kenar kısımları kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
– Fırından çıktıktan sonra dilimlediğiniz tartı; üzerine serpiştirdiğiniz taze yaban mersinleri, pudra şekeri ve dondurma eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.
Afiyet olsun…