Restoran ve cafelerin menülerinde görmeye alışık olduğumuz kızarmış muz ya da muz kızartması olarak bilinen tatlı tarifini kolaylıkla evinizde de hazırlayabilir, bekletmeden sıcağı sıcağına yiyebilirsiniz.
Evinizin rahatlığında cafelerdeki o eşsiz lezzetlerden biri olan bu tarifi denemek için;
Malzemeler
4 adet muz
2 yemek kaşığı mısır nişastası
Kaplama harcı için:
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
Kızartmak için:
1,5 su bardağı ayçiçek yağı
Servisi için:
3 yemek kaşığı pudra şekeri
Püf noktası:
Kaplamanın gevrek olması için kızartma yağının çok sıcak, tatlının yapımında kullandığınız diğer tüm malzemelerin soğuk olması gerekmektedir. Bunun için hazırladığınız kaplama harcını buzdolabında bekletebilir, içine buz küpleri katabilir ve 1-2 dakika beklettikten sonra harcı sulandırmaması için çıkartabilirsiniz.
Pişirme önerisi:
– Hazırladığınız kaplama harcına arzuya göre; 1/2 çay bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi katabilirsiniz ancak kızartma esnasında muzların üzerinde küçük yanıklar oluşacaktır.
– Damak tadınıza göre kaplama karışımına az miktarda toz şeker ekleyebilirsiniz. Kaplamanın çıtırlık kazanması için sütle birlikte maden suyu kullanabilirsiniz.
Servis önerisi:
Hazırladığınız muz kızartmasını çikolata sos, bal, akçaağaç şurubu ya da meyve soslarıyla süsledikten sonra da servis edebilirsiniz.
Nasıl yapılır
– Kaplama harcı için; yumurta ve sütü derin bir karıştırma kabında bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
– Elenmiş un, kabartma tozu ve tarçını kattıktan sonra sulu bir hamur kıvamı alacak olacak kaplama harcını karıştırmayı sürdürün.
– Kabuğunu soyduğunuz muzları küçük parçalar halinde dilimleyin. Mısır nişastasını düz bir tabağa aldıktan sonra kızartma esnasında harcı sulandırmaması için muzları öncelikle nişastaya bulayın.
– Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Kaplama harcına buladığınız muz parçalarını kızgın yağda renk alana kadar kızartın.
– Ilınması ve fazla yağını bırakması için kağıt havlu serili bir tabağa çıkardığınız kızarmış muzları, çok fazla bekletmeden servis tabaklarına alın. Üzerlerine pudra şekeri eleyerek sevdiklerinize ikram edin.
Afiyet olsun…