Malzeme Listesi
- 1 karnabahar
- 2 yumurta
- Un
- Sıvı yağ
- Tuz
- Pul biber
Yapılışı;Önce karnabaharlar 3′ lü 4′ lü gruplar halinde dal dal ayrın. Tencere içine yeterli miktarda su alınıp tuz serpilerek kaynatılır. Kaynayan suyun içerisine karnabaharlar bırakılarak çok yumuşamadan haşlanır. Haşlanan karnabaharlar süzgeçten geçirilip soğuk su ile durulanır. Başka bir kaba yumurta kırılarak içerisine istenilen miktarda tuz ve pul biber serpilir. Kızartma tavasına yeteri miktarda sıvı yağ eklenip ısınmaya bırakılır. Yağ istenilen kızgınlığa geldiğinde karnabaharlar önce yumurtaya sonra una batırılıp kızartılır.Karnabaharların pembeleşmesi yeterli olacaktır.