- MALZEMELER
- 1 çay bardağı şeker
- 1 ADET yumurta
- 200 gr margarin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3.5 su bardağı un
Puding Yapılışı için
- 1 paket vanilyalı puding
- 500 ml süt
- 3 yemek kaşığı haşhaş tohumu
Yapılışı ;;
İlk önce yumurta ve şekeri çırpın. Margarin, vanilyayı ekleyin ve çırpmaya devam edin. Sonra un ve kabartma tozunu da ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Bu hamurdan küçük bi parça kopartın.. Derin dondurucuya koyarak donmasını sağlanır.. Kalan hamuru kelepçeli kalıba koyun, elinizle düzeltin.Yan kısımlarını da kaplayacak şekilde düzeltin. Bir yandan pudingi 500 ml sütle hazırlayın. Piştikten sonra 3 yemek kaşığı haşhaş ekleyin ve soğutun. Kelepçeli kalıba pudingi dökün. 200 derecede kızarana kadar pişirin.