Mandalinali Pasta Tarifi

Gerekli Malzemeler

Hamuru için:

  • 125 gr un
  • 65 gr şeker
  • 65 gr tereyağı
  • 1  adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

İçi için:

  • 2 paket vanilyalı puding
  • 500 ml süt
  • 200 gr şeker
  • 3 adet schmand: (Türkcesini ekşi krema olarak buldum )
  • 2 konserve mandalina
  • 1 paket renksiz pasta jölesi

Yapılışı

İlk olarak süt, şeker ve pudingi pişirip  Soğumaya bırakıyoruz.

Hamuru malzemelerini karıştırıp  pasta kalıbına yayıyoruz. Hamuru kenar kısımlarını da yükselterek yerleştirin.  Soğuyan pudingin üst kaymaklarını kaşıkla alıp içine(ekşi krema ) ekleyip karıştırıyoruz. Baya koyu bir kıvam alıcak sonra kalıbın içine döküyoruz. Üzerine süzdürdüğümüz konserve mandalinaları yerleştirip 175 derecede 80 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkıp biraz soğuduktan sonra jölesini döküp servis edebilirsiniz

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top