Çikolatalı Turta Tarifi

  • Malzemeler
  • 4yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 kaşık kakao
  • 1 çay bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Ara Kreması için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
  • 1 kaşık kakao
  • 5 kaşık şeker
  • 40 gr bitter çikolata

Yapılışı

Turtamıza başlarken önce ara kremayı hazırlayıp soğumaya bırakılcak.. Yarım su bardağı süt ile kakao, şeker ve mısır nişastasını karıştırılıp kalan 1,5 su bardağı sütü küçük bir tencereye alarak ısıtın. Hazırlamış olduğunuz nişastalı karışımı süte ilave ederek kaynayıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.Sonra  ocağı kapattıktan sonra çikolata kullanmak isterseniz içerisine ekleyip, çikolatanın kremanın sıcaklığı ile erimesini sağlayın.  Krema soğuduktan sonra kek hamuru hazırlanır,

Sıvı yağ ile şekeri iyice çırptıktan sonra kalan kek malzemelerini ekleyerek hamuru hazırlanır.Kek hamurunun yarısını yağlamış olduğunuz kalıba dökün  ve üzerine kenarlara çok yaklaştırmadan ara kremayı dökün. Kalan kek hamurunu da ara kremanın üzerine dökerek spatula ile üzerini düzeltin. 180 derece fırında 25-30dk kadar pişirin. Soğuduktan sonra ters çevrilir ve üzeri pudra şekeri ile süsleyerek servis edebilir.

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top