Çikolatalı Tart Tarifi

Malzeme Listesi;

Hamuru İçin:

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 su bardağı un
  • 200 gram tereyağı veya margarin (soğuk olmalı )
  • Yarım su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı soğuk yada buzlu su

Kreması için:

  • 200 ml sıvı krema
  • 200 gram sütlü çikolata

Süslemek İçin:

  • Çilek

yapılışı ;;

İlk önce soğuk margarin, un ve şeker bi kabın içerisinde mikser ile  çırpmaya başlanır. Çırpma aşamasında bir yumurtanın sarısı ve su ilave edilerek etkileşim oluncaya  kadar çırpmaya devam edilir. Hamur malzemelerinin soğuk olmasının püf noktası hamurun ağızda dağılması içindir.Daha sonra
hamur bütünleşince masaya alınır ve un eklenerek kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurulur. Streç filme sarılır, buzdolabında 1 saat bekletilir.
Sonra  kalıba margarin sürülür ve hamur yerleştirilr. Hamurun  üzerine kabarmaması için çatalla delikler açabilirsiniz. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yarım saat  kadar pişirilir.
Kremasının Hazırlanması Şöyledir;
Sıvı krema bir sos tenceresine alınır ve kaynayınca içine 200 gram çikolata eklenir. Eriyince tartın içine eşit miktarda paylaştırılır. Tart buzdolabında 2 saat bekletilir ve çilek dilimleriyle servis yapılır.

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top