Malzeme Listesi
Tabanı için
- 100 gr tereyağı
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Muhallebisi için:
- 2 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı un
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 limon kabuğu rendesi
Üzerine dökmek için
- Çilek ve tart jöle
Yapılışı
İlk önce tabanı için malzemeler yoğurulur ve buzdolabında 1 saat kadar bekletilir. Hamur dinlendikten sonra 6 parçaya ayrılarak merdane ile açınız.Daha sonra Minik tart kalıplarına yerleştirin. 175 derece ısıtmış olduğunuz fırında 25 dk kadar üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
Muhallebi için ,, muhallebi malzemelerini tencerede karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra 2-3 dakikada kadar daha ocakta tutun ve alın.Sonra soğumaya bırakın.
Pişen tartları kalıptan çıkardıktan sonra üzerine ılımış olan muhallebi ve dilimlenmiş çilek ekleyin. Afiyet olsun.