Malzemeler
Kek için:
- 2 çay bardağı şeker
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Vanilya, kabartma tozu
- Aldığı kadar un (hamur çok akışkan olacak şekilde)
Muhallebisi için:
- 2 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
- 1 tatlı kaşığı un
- 2-3 yemek kaşığı şeker (tatlılığını ayarlayabilirsiniz)
Üzeri için:
- Şeftali, üzüm (veya istediğiniz meyve)
- Tart jölesi
Yapılışı;
Keki hazırlamak için ilk olarak yumurta ve şeker iyice çırpılır.Süt,sıvıyağ,vanilya, kabartma tozu ve un eklenip akışkan bir hamur eldikten sonra ,
Tart kalıbı sıvıyağla yağlanır ve kek hamuru kalıba dökülür.Daha sonra
180 derece fırında pişirilir (üzeri hafif kızarıncaşekilde ),biraz soğuyunca kalıptan çıkartılır.
Muhallebi yapımı için süt,nişasta,un ve şeker karıştırılır ve pişirilir.ocaktan aldıktan sonra kıvamı biraz koyu olursa 2-3 yemek kaşığı süt ekleyip kaşıkla karıştırın açılır.
Muhallebiyi pişen kekin üzerine döktükten sonra
meyveleri dilimlenir ve muhallebinin üzerine dizilir,
Tart jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp meyvaların üzerine döktükten sonra tart hazır hale gelir.