Gerekli Malzemeler
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 50 gr tereyağı
- 3 çorba kaşığı süt
- 1 poşet hazır cheesecake yap
- 2,5 su bardağı soğuk süt
- 150 gr yoğurt
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 adet muz
Çikolata sosu için:
- 1,5 su bardağı süt
- 2 tatlı kaşığı mısır nişastası, (tepeleme)
- 3 tatlı kaşığı kakao
- 4 çorba kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 40 gr bitter çikolata (yarım pkt)
en üstü için
- Çikolata rendesi, kırılmış fındık
Yapılışı;
Öncelikle tabanı hazırlanır. Bisküviler robottan kum gibi olana kadar geçirilir.Çukur bir kabın içine alınır. Erimiş tereyağı ve süt ilave edip eliniz ile yoğurun. Kalıbın içine bastıra bastıra eşit bir şekilde döşenir .Ve buzdolabında bekletilir.Sonra;
ara kreması için bir kabın içine cheesecake yap poşetinin tamamını boşaltın. Üzerine soğuk sütü ilave edip mikserle çırpın. Daha sonra yoğurdu ekleyip 1 dk daha çırpın. İçine rendelenen portakal kabuğunu ekleyip karıştırın.Buzdolabında kalıbı çıkartın.Üzerine kremayı yayılır. Kenarlarını düzeltin. Muzu ince ince dilimleyip kremanın üzerine dizin.. Buzdolabında bekletin.
Son olarak çikolata sosu için sos tenceresine süt, nişasta, kakao ve şekeri alıp karıştıralım. Ocakta kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Kıvam aldıktan sonra ocaktan alıp tereyağını ve çikolatayı ilave edelim. Karıştırarak eritelim. Ilıyınca muzların üzerine dökelim.
Daha sonra evdeki fındıklı çikolatayı rendeleyerek ve kırık fındık serpiştirerek değişik şekilde süsleyebilirsiniz.
Üzerini de dekorladıktan sonra buzdolabında 3-4 saat beklenir.