Malzemeler
2 adet yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı eritilmiş margarin
1 adet yumurta sarısı
Köfte için
500 gram kıyma
1’er adet soğan ve yumurta
2 dilim bayat ekmek
1 tatlı kaşığı kimyon
Tuz, karabiber
Harç için
2 adet havuç
2 adet patates
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı haşlanmış bezelye
Tuz, karabiber
Bağlamak için
Maydanoz sapı
Nasıl yapılır
Köfte için kıyma, kıyılmış soğan, yumurta, ıslatılıp sıkılmış ve ufalanmış ekmek, kimyon, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Harç için rendelenmiş havuç ve patatesi sıvı yağda soteleyin. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Bezelye ilave edip harmanlayın. Harçtan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp, elinizde yuvarlayın. Köfteden de irice bezeler koparıp, avucunuzun içinde açın. Köftelerin içine harçları yerleştirip, elinizde yuvarlayın. Tepsiye koyup, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. İki adet yufkayı üst üste koyun. Büyükçe yuvarlaklar çıkarın. Yufkaların üzerine sıvı yağ ve margarin sürün. Ortalarına pişirdiğiniz köfteleri yerleştirin. Maydanoz sapıyla bağlayın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
Afiyet olsun…