Kuru İncirin Faydaları

Kuru-İncirin-Faydaları1

Aşurelerin, tatlıların, hoşafların ve ara öğünlerin olmazsa olmazı kuru incir; hem içerdiği yüksek orandaki vitamin, protein ve minerallerle, hücre yenilenmesini sağlayarak, başta soğuk algınlığı, gribal enfeksiyonlar ve halsizlik gibi kış hastalıklarına karşı direnç sağlıyor; hem de posalı ve lifli yapısıyla bağırsakların düzenli çalışmasına destek oluyor. 1 adet kuru incir 2 gram lif içerir ki, bu da günlük ihtiyacın aşağı yukarı % 20’si demektir. Lif açısından zengin gıdalarla beslenen insanların kanser ve kalp hastalıklarına daha nadir yakalandığı tespit edilmiştir. İçeriğinde benzaldehit maddesini barındıran kuru incir, bu sayede kanserli hücrelerin de büyümesini önler.

  • Düzenli incir yiyenler, ciltlerindeki parlaklık ve pürüzsüzlüğü hissedeceklerdir.
  • Sinir sistemi üzerinde de olumlu tesirleri olan kuru incir, düşen kan şekerini dengelemek için en sağlıklı atıştırmalıklardan biridir aynı zamanda.
  • Magnezyum, kalsiyum, fosfor, B1 ve B2 vitaminlerini içeren kuru incir, lifli yapısı sayesinde, vücuda giren kolesterolün kana karışmadan atılmasını sağlar. Ayrıca kalsiyum ve fosfor içeriğiyle, kemik ve diş sağlığı için yapıcı tesirleri vardır. Bu sebeple süt tüketmeyen kişilerin kuru incir yemeleri yerinde olacaktır.
  • Kuru incir ile, müshil etkisi gösteren infüzyonlar hazırlamak da mümkündür. Bilhassa kabızlık sorunu olan çocuklar için, 2-3 kuru incirin küçük küçük doğranıp, üzerine kaynar su dökülüp 10-15 dakika kadar demlenmesiyle hazırlanan infüzyon günde 2-3 bardak içildiğinde kabızlık sorununa doğal bir çözüm getirecektir.
  • Kuru incir, bünyesinde omega 3 ve omega 6 yağ asitlerini de içermektedir. Bu da başta kolesterol olmak üzere, bağışıklık sistemi sorunlarını çözer ve damar sağlığının korunmasına destek verir. Omega yağlarının beyin, kalp ve sinir sisteminin sağlıklı bir şekilde işlemesi açısından büyük önem taşıdığı düşünüldüğünde, kuru incir sağlık üzerinde son derece faydalı bir yiyecektir savı kanıtlanmış olur.
  • İncir ve dolayısıyla kuru incir, meyveler içinde en fazla mineral içeriğine sahip olma özelliği taşır.
  • İncir; hastalıklardan sonra, nekahat devresinde, hastalığın verdiği güçsüzlük ve dirençsizliği geçirmeye birebirdir.
  • Kuru incir ayrıca astım, bronşit, öksürük gibi durumlarda da ilk başvurulacak doğal gıdalardan biridir.

Kuru İncir Kaç Kalori?
Yaklaşık 20 gram kadar gelen 1 adet kuru incirde ortalama 57 kalori bulunur.
Bilinçli tüketildiğinde kilo aldırma anlamında herhangi bir olumsuzluk yaşatmaz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top