Rulo Katmer Puf Poğaça

rulo-katmer-puf-pogaca-tarifi

Malzemeler

Hamuru için:

  • 2 yumurta (1 tanesi bütün + 1 tanesinin sadece beyazı, sarısı üstüne),
  • 1,5 su bardağı süt,
  • 1 paket yaş maya (42 gr),
  • 2 yemek kaşığı toz şeker,
  • 1 su bardağı maden suyu,
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı,
  • Aldığı kadar un,
  • 1 yemek kaşığı tuz.

İçerisi İçin:

  • Beyaz peynir,
  • Rendelenmiş kaşar peyniri (yağsız),
  • 1 adet rendelenmiş soğan (arzuya göre),
  • Maydanoz,
  • Karabiber,
  • Pulbiber.

Sürmek İçin:

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzeri İçin:

  • 1 yumurta sarısı (önceden hamurda ayırdığımız),
  • Çörek otu veya kavrulmuş susam.

Yapılışı

Öncelikle katmer poğaça için, iç malzemelerini karıştırarak bir kenarda dinlenmeye bırakıyoruz. Sonra hamuru hazırlamaya başlıyoruz.

Ilık sütü yoğurma kabımıza alıp üzerine mayayı ve şekeri ekliyoruz. Maya çözüldükten sonra 5 dakika kadar bekliyoruz ve diğer hamur malzemelerini de üzerine ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz. Çok sert kıvamda bir hamur olmayacak biçimde azar azar un ilave ederek yoğuruyoruz. Hamuru yoğurduktan sonra üzerini temiz bir bez ile kapatıp, 1 saat kadar mayalandırıyoruz.

Hamur mayalandıktan sonra 3 eşit parçaya bölüyoruz. Her bir bezeyi dikdörtgen şeklinde açıyoruz. Üzerine tereyağı sürüp, iç malzemeden ekliyoruz ve sıkıca rulo şeklinde sarıyoruz.

Hazırladığımız rulo hamurdan 1 – 2 parmak genişliğinde parçalar kesiyoruz ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Poğaçaların üzerilerine yumurta sarısı sürüp, ardından çörek otu serpiyoruz.

Diğer hamur bezelerini de aynı şekilde hazırlayıp tepsilere diziyoruz ve rulo katmer poğaçaları 200 dereceli fırında altı ve üstü kızarana dek pişiriyoruz. Yaklaşık 10 kişilik rulo poğaça çıkmaktadır. Dilerseniz malzemeleri yarı yarıya artırabilir ya da azaltabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top