Etli Pilav

etli-pilav-tarifi

Malzemeler

  • 500 gr dana kuşbaşı,
  • 2 su bardağı pirinç,
  • 3 su bardağı sıcak su,
  • 3 çorba kaşığı tereyağı,
  • 2 adet kesme şeker,
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu,
  • Zeytinyağı,
  • Tuz. 

Yapılışı

Pirinçleri yıkamadan sıcak su da 30 dakika bekletelim.

Sonra soğuk su ile yıkayıp suyunu süzgeçte süzdürelim.

Tavaya zeytinyağı ve tereyağını koyup tereyağını eritelim.

İçine pirinçleri ilave edip 15 dakika ara ara karıştırarak kavuralım.

Sonra tuzu, şekeri, limon suyunu ve sıcak suyu ilave edip karıştıralım.

Ağzı kapalı şekilde kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip ocaktan alalım ve demlendirelim.

Kuşbaşı etleri tencereye koyup kısık ateşte ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirelim.

Pişen etlere 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı ve tuzu ilave edip 5 dakika yüksek ateşte kavuralım.

Etleri ister pilava karıştırıp isterseniz pilavın üzerinde servis yapabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top