(4 kişilik)
Köfte için:
- 250 gr kıyma
- 1 kuru soğan
- tuz, karabiber
Çorba için:
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- yarım su bardağı pirinç
- 1 kase yoğurt
- 1 yumurta
- 1 çorba kaşığı un
Üzeri için:
- 2 çorba k. tereyağı
- nane
Hazırlanışı
Tencerenize pirinçleri alın ve üzerini aşacak kadar su ile haşlanmaya bırakın. Pirinçler pişince haşlanmış nohutları da ilave edin. Terbiyesi için yoğurt,un ve yumurtayı karıtşırın, haşlama suyundan ilave ederek terbiyenin kesilmesini önleyin.
Diğer tarafta kıyma, tuz ve baharatla minik top köfteler yapın. Köfteleri unlayıp tavada kızartın. Çorbanın terbiyesini koyup karıştırın, üzerine köfteleri boşaltın. Beraber pişerken soğanları küp doğrayın. Tereyağında kızarana kadar soteleyin, altını kapatınca nanesini ilave edip çorbanın üzerine dökün.