Malzemeler
4 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı pirinçunu
1 kahve fincanı gülsuyu
1 çay bardağı su
30 gr tereyağ
1 çorba kaşığı ayçiçeğiyağı
4 çorba kaşığı tozşeker
Hazırlanışı
Pirinç ununu, gülsuyu ve 1 çay bardağı su ile ezin.
Sütü tencerede kaynatıp şekeri ilave edin. Şeker iyice eriyinceye kadar sürekli karıştırın. Su ve gülsuyu ile inceltilmiş pirinç ununu azar azar ilave edin. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar orta ateşte 15 dakika pişirin. Terayağını ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Ilınmaya bırakın.
Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayıp şeker serpiştirin. Muhallebiyi dökün. Ocağa oturtup kısık ateşte dibi kızarıncaya kadar 20 dakika pişirin. Yanık kokusu alınca ateşi söndürün.
Kazandibini kolay çıkartabilmek için tepsiyi bir iki dakika soğuk suya oturtun. Dilimleyip spatula ile servis tabağına alın. Soğuk servis yapın.
Afiyet olsun.