MALZEMELER:
5 tane kırmızı biber
4-5 çorba kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
ÜZERİNE:
Sıvı yağda kızdırılmış kırmızı toz biber
YAPILIŞI:
Kırmızı biberlerimizi güzelce yıkıyoruz ve kurutuyoruz. Ardından ocakta veya fırında közlüyoruz. Ben genellikle ocağı tercih ediyorum. Çünkü ne kadar közlendiğini daha iyi görebiliyorum. Ortalık biraz batsa da daha iyi oluyor.
Közledikten sonra bir poşete koyuyoruz ve ağzını kapatıyoruz. Bu şekilde çok daha rahat soyulacaklardır. Yeteri kadar soğuduktan sonra biberlerimizin kabuklarını soyuyoruz ve küp küp doğruyoruz.
Sarımsaklarımızı eziyoruz ve yoğurt ile beraber bir kaseye alıyoruz. Tuzunu katıp, çırpıyoruz.
Biberlerimizi servis tabağına alıyruz. Üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu döküyoruz.
Küçük bir sos kabında sıvı yağ ve kırmızı toz biberi kızdırıyoruz. Ardından yoğurdun üzerinde gezdirip, servise sunuyoruz.