Malzemeler
- 4 adet yumurta,
- 1 su bardağı toz şeker,
- 1 su bardağı un,
- 4 yemek kaşığı süt,
- 3 yemek kaşığı kakao,
- 1 paket vanilya,
- 1 paket kabartma tozu.
Keki Islatmak İçin:
- 1 su bardağı soğuk süt.
Üzeri İçin:
- 2 paket krem şanti, (1 kutuda çıkan 2 paketi kullanıyoruz)
- 2 su bardağı süt,
- 1 paket çikolata sosu.
Yapılışı
Bir kabın içine toz şekeri, yumurtaları koyup, köpürene kadar çırpalım.
İçine kakaoyu, sütü, unu, kabartma tozunu, vanilyayı ilave edelim ve blender ile 5 dakika çırpalım.
Karışımı fırın tepsisine dökelim ve önceden ısıtılmış 170° fırında pişirelim.
Fırından çıkarır çıkarmaz 1 su bardağı soğuk sütü kekin üzerinde gezdirelim.
Üzeri için; krem şantiyi, çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayalım.
Kek soğuduktan sonra ilk önce üzerine krem şantiyi sürelim.
Daha sonra krem şantinin üzerine soğuyan çikolata sosunu döküp, düzgünce yayalım.
Ağlayan Pastamızın üzerini hindistan cevizi ile süsleyip, servis yapalım.