
Kalsiyum kaynağı yoğurt ve yüzde 95’i su olan salatalık, kalorileri düşük olmalarının yanı sıra midede tokluk hissi yaratarak zayıflamaya da yardımcı oluyor
Uzmanlar, su oranı iyi ve düşük kalorili bazı besinlerin ara öğünler için tercih edilmesini mideye de yararlı olduğunu belirterek özellikle su içeriği fazla olan salatalık ve kalsiyum zengini yoğurt tüketilmesini öneriyor.
Ara öğünlerde salatalık tüketin
Kilo kontrolünde sağlıklı ve dengeli beslenmeni önemine dikkat çeken uzmanlar, %95’i su olan salatalığın ara öğünlerde tüketilmesi gerektiğini belirtiyor.
Yoğurt göbek yağlarının eritilmesinde oldukça etkili
Kalorisi düşük olan ve tokluk hissi yaratan salatalığın, lif oranı az olduğu için kabuklu bir şekilde yenmesi tavsiye ediliyor. Özellikle göbek yağlarının eritilmesinde etkili olan yoğurt da sağlıklı bir ara öğün için ideal besin olarak gösteriliyor.
Yoğurt kas kütlelerini koruyor
Zayıflamak için yağ yakarken doğru bir şekilde beslenmemenin kas kaybına yol açacağını belirten uzmanlar, yüksek kalsiyum içeriği olan yoğurdun protein anlamında da zengin olduğunu ve kasları koruduğunu belirtiyor.