HABER

Sütlü irmik tatlısı

Sütlü irmik tatlısı

Pratik bir şekilde hemen hemen her evde hali hazırda bulunan malzemelerle kolayca hazırlanan bu lezzet, tatlı krizlerinizin vazgeçilmezi olacak. 


Malzemeler


5 su bardağı süt

12 yemek kaşığı irmik

8 yemek kaşığı toz şeker

1 adet orta boy rendelenmiş portakal kabuğu

1 adet orta boy rendelenmiş limon kabuğu

1/2 adet çubuk vanilya


Üzeri için:


5 adet çilek


Püf noktası:


Tatlıyı, kısık ateşte ve sürekli karıştırarak pişirmeye özen gösterin.


Servis önerisi:


– Hazırladığınız sütlü irmik tatlısını kup bardaklarının yarısına gelecek kadar doldurun. Üzerlerine bisküvi kırıntıları ekledikten sonra kalan tatlı karışımıyla kaplayın. Çikolata sosu ilavesiyle servis edin.


– Tatlıyı geniş bir servis kabında soğutup dilimledikten sonra da servis edebilirsiniz.


Nasıl yapılır


– Süt, irmik ve toz şekeri derin bir tencereye alın. Tüm malzemeyi bir çırpıcı yardımıyla karıştırdıktan sonra tencereyi ocak üzerine alın.


– Rendelenmiş portakal ve limon kabuğu katın. Ortadan ikiye kestikten sonra keskin bir bıçağın ucu yardımıyla kazıdığınız vanilya çekirdeklerini ilave edin.


– Sürekli karıştırdığınız tatlıyı kısık ateşte kıvam alana kadar pişirin.


– Servis kaselerini bol suda durulayıp fazla sularını süzdürün. Kıvam alan tatlıyı, servis kaselerine paylaştırın.


– Kıvam alması için buzdolabında soğuttuğunuz tatlıyı çilek dilimleriyle süsleyip servis edin.


Afiyet olsun…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu