Enfes tadı ile tatlı krizlerinin olmazsa olmazı mozaik pasta, ismi duyulduğu anda bile göz bebeklerini büyütmeye yetiyor. Sizin de o enfes tadı vereceğinize inanıyorum.
Malzemeler
50 gr. margarin
1,5 paket sade bisküvi
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı kakao
Üzerini süslemek için:
İsteğe göre 2 paket bitter çikolata (Ancak yoğun ve enfes bir tat katıyor)
Nasıl yapılır
Bisküvilerin tamamını çok minik olmayacak bir şekilde bir kabın içerisine alarak elimizle çiğ köfte sıkar gibi parçalayalım. Ardından, margarini tencerede eriterek içerisine şeker ile kakaoyu ekleyelim ve karıştıralım. Tamamı birbirinin içerisine karışmış olsun. Karışım ılıklaştığı zaman ocağın altını kapatarak soğuması için bekleyelim.
Soğumuş olan karışımımızı, az önce ezmiş olduğumuz bisküvilerin üzerine dökerek yedirelim. Daha sonra ellerimizle çok bastırmadan yoğurarak hepsini harmanlayalım. Bu adımı da tamamladıktan sonra folyo ya da streç filme kabın tamamını dökerek, rulo şeklinde sarmaya başlayalım. Eğer isterseniz pramit şekli de verebilirsiniz. Nasıl saracağınız tamamen size kalmış.
Daha sonra buzdolabında en az 3 saat bekleterek mozaik pastanın kalıplaşmasını sağlayalım. Ertesi gün dolaptan alırsanız veya sabah pastayı yapıp akşam servis ederseniz daha güzel olacaktır.
Kısacası ne kadar beklerse, o kadar güzel… Buzluktan çıkarılan mozaik pastayı istediğiniz gibi dilimleyip servis sunabilirsiniz.
Püf noktası: Çikolataları benmari usulü ile eriterek, pastanın üzerine ince bir şekilde sürerseniz, yoğun ve enfes bir tat ile, yiyenleri büyüleyebilirsiniz.
Afiyet olsun…
Kaynak: Süperanne