Cuma, Mayıs 23, 2025
Ana SayfaKekinizi bir de böyle pişirin

Kekinizi bir de böyle pişirin

Kekinizi bir de böyle pişirin

Kekleriniz istediğiniz gibi olmuyor ya da kabarmıyorsa üzülmeyin. Çünkü birkaç püf noktayla kekleriniz artık tarifi istenen lezzetlerden biri olacak. 


İşte kek yaparken dikkat edilmesi gerekenler:


* Kek yaparken kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Çünkü soğuk malzemeler kekin kabarmasını engelliyor. Dolayısıyla kek malzemelerinin bulunduğu ortam önemli.


* Keki mutlaka önceden ısıtılmış fırında pişirin.


* Kek hamurunu fırına koymadan önce 10 dakika kadar dinlendirirseniz daha güzel kabarır.



* Kullanacağınız kek kalıbı mutlaka yağlayıp unlayın ki kekiniz kalıba yapışmasın.


* Yumurtanın sarısı ile beyazını ayrı çırparsanız kekiniz daha fazla kabarır.


* Kekin içine ekleyeceğiniz fındık, ceviz gibi kuru yemişleri una bulayarak atarsanız kekte eşit şekilde dağılır.



* Meyveli kek yapacaksınız hamura 2 yemek kaşığı mısır unu ekleyin ki meyvelerin suyu kekin kıvamını bozmasın.


* Kekinizin yumuşacık olması için fırından çıkardıktan sonra üzerini havlu ile kapatın.


* Kabartma tozunu, un ile karıştırarak hamura eklerseniz kek daha iyi kabarır.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Most Popular

Recent Comments