Karaciğer yağlanmasına son veren 5 tarif


Hücrelerin normalden fazla yağ içermesi sonucu ortaya çıkan karaciğer yağlanması zamanla ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Aşırı alkol tüketimi, kilo, diyabet gibi faktörlerin etkisiyle oluşabilen bu hastalığın teşhisi ise zor olabiliyor. Başlangıç aşamasında teşhis edilmesinin tedavi süreci kolaylaştıracağını aktaran uzmanlar, doğal yaşamında hastalığın iyileşme sürecine katkıda bulunduğunu ifade ediyor.
İşte bu rahatsızlığa iyi gelen doğal yaşam iksirleri…
Elma sirkesi
Elma sirkesi karaciğer yağlanmasına iyi gelen etkili bitkisel ilaçlardan birisidir. Karaciğerin etrafında biriken yağlardan kurtulmaya ve kilo kaybına yardımcı olur. Ayrıca, karaciğerin sağlıklı şekilde çalışmasını teşvik eder, iltihabı giderir.
Nasıl yapılır
Ilık bir bardak suya elma sirkesi ekleyin. İsteğe bağlı olarak bir tatlı kaşığı bal ekleyin ve yemeklerden önce günde 2 kere alın. Bu bitkisel ilacı birkaç ay boyunca kullanın.

Limon
C vitamini, glutatyon denilen karaciğer enzimlerin, üretmeye yardımcı olan bir antioksidan açısından oldukça zengindir. Glutatyon, detoksifikasyon ile karaciğer yardımcı olur, toksinleri nötralize eder.
Nasıl yapılır
1 bardak suya yarım limon sıkın, birkaç hafta boyunca günde 3 kere için. Diğer bir seçenek ise, bir kavanoza 2-3 tane doğranmış limon atın ve suyu düzenli olarak için.
Karahindiba
Karaciğer yağlanmasını tedavi eden güçlü bir tonik olarak bilinir. Karaciğerde biriken yağları ortadan kaldırır ve karaciğerin fonksiyonlarını sağlıklı şekilde yürütmesini destekler. Bunun yanında yapılan bilimsel araştırmalar alkole bağlı olmayan karaciğer yağlanmalarını iyileştirmeye katkıda bulunduğu bilimsel olarak ıspatlanmıştır.
Nasıl yapılır
Sıcak bir bardak suya 1 tatlı kaşığı kurutulmuş karahindiba kökü ekleyin. 10 dakika demlenmesini bekleyin, tatlandırmak için bir tatlı kaşığı bal ekleyerek günde 3 kere 2 hafta boyunca için. Ancak şeker hastası veya hamile iseniz bu bitkiden uzak durmalısınız.

Yeşil çay
Uluslarası Moleküler Tıp Dergisinde 2013 yılında yayınlanan bir araştırmaya göre, yüksek yoğunlukta kateşinler içeren yeşil çay, alkole bağlı olmayan karaciğer yapılanmasına faydalı olduğunu ortaya koymuştur. Yeşil çay karaciğerde depolanan yağ miktarının engellenmesine yardımcı olur ve karaciğer fonksiyonlarını iyileştirir.
Nasıl yapılır
Günde 3-4 bardak yeşil çay için.
Papatya
Yapılan çalışmalar papatya meyvesi ve tohumunun karaciğer yağlanmasına iyi geldiğini ortaya koymuştur. Karaciğer yağlanmasına neden olan yağları yakar.
Nasıl yapılır
5-6 tane kurutulmuş papatya tohumunuz iyice ezin ve taze limon suyu ile karıştırın. Bir ay boyunca günde 2 defa alın.

Karaciğer yağlanmasının nedenleri
– Kanda trigliserid oranının yüksek olması
– Hızlı ve ani kilo kayıpları, aç kalma
– Damardan beslenme
– Tip 2 diyabet
– Bazı ilaçlar n Gebelik
– Bakteri ve virüsler
– Wilson hastalığı
– Gastrik bypass ameliyatı
– Yüksek kolesterol
– Obezite

Karaciğer yağlanmasının belirtileri
– Yorgunluk
– Kilo kaybı veya iştah kaybı
– Zayıflama
– Mide Bulantısı
– Zihin karışıklığı, konsantre bozukluğu
– Sürekli yorgunluk hissi
– Karın ortasında veya sağ üst kısmında ağrı
– Karaciğer büyümesi
– Genellikle boyun veya koltuk altı kısmında deri rengi değişikliği
– Alkol alan kişilerde semptomlar daha ağır ve hissedilir olabilir
– Kas kaybı
– İç kanama
– Sarılık
– Karaciğer yetmezliği



