Gavurdağı salatası

Gavurdağı salatası

Gaurdağı salatası özellikle nar ekşisi ve cevizin buluşmasıyla çok özel bir tat kazanıyor.


Malzemeler


4 adet domates

3 adet sivri biber

1 adet kuru soğan

Yarım demet maydanoz

Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı

Yarım çay bardağı kadar sirke

1 çay bardağı kadar iri kıyılmış ceviz içi

1 yemek kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı kadar tuz

Bir yemek kaşığı kadar nar ekşisi


Hazırlanışı


Bu harika mezemizi yapmak için ilk olarak domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. Bir kaba alın ve üzerine yine büyükçe doğranmış soğanları ekleyin. Maydanozu ve sivri biberleri ince ince kıyıp üzerine ekleyin. Daha sonra üzüm sirkesini zeytinyağı ile karıştırın.


Limonsuyunu da ekleyip, üzerine pul biber  ekleyin. Bu sosu salatanıza karıştırın. Daha sonra iri kıyılmış cevizleri de salataya ekleyip harmanlayın. En son üzerine nar ekşisini gezdirip, tekrar harmanlıyın.  Bu şekilde hazırladığınız gavurdağı salatanızı yaklaşık yarım saat buzdolabında bekletin. Daha sonra servis edin.


 


Afiyet olsun…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu