Filizlenmiş sarımsak yenir mi

Filizlenen sarımsaklardaki antioksidan miktarı filizlenmemişe göre daha fazladır ve insanlar için oldukça faydalı kimyasallar üretir. Sarımsak ne kadar olgunlaşırsa içerisindeki antioksidan miktarı da o kadar artar.
Sarımsak, damar tıkanıklığından kulak enfeksiyonlarına kadar pek çok rahatsızlığa iyi gelir. Yaşlanma sürecini geciktirdiği de bilinmektedir.
Filizlenen sarımsağın virüsleri önleyerek kanseri engeller, damarlarda tıkanıklığı önler ve kalp rahatsızlıkları riskini azaltır.
Sarımsağın filizlenmesi için ne yapılır
Bir kabın içerisine az miktarda su koyun. Sarımsağı suya hafifçe değecek şekilde kabın içerisine koyun ve cam önüne yerleştirin. 1 hafta kadar bir sürede filizlendiğini göreceksiniz.



