Beğendili tavuk

Fırında közlenen patlıcanlardan hazırlanan beğendi karışımı önceden marine edilen fileto tavuk küpleriyle servise çıkıyor.
Malzemeler
2 adet fileto tavuk göğsü
10 adet cherry domates
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı acı kırmızı pul biber
1/2 çay kaşığı kekik
1/2 çay kaşığı nane
1/4 çay kaşığı kimyon
Beğendisi için:
6 adet patlıcan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı un
1/2 su bardağı süt
1/4 adet taze sıkılmış limon suyu
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
Pişirme önerisi:
Fırınladığınız patlıcanlara bıçak yardımı ile kesik açarsanız kabaran kabukların patlamamasını ve içlerinin daha iyi pişmesini sağlarsınız.
Servis önerisi:
Kaseye koyduğunuz beğendiyi, ters çevirip servis tabağına alırsanız daha fazla, daha yüksek ve şık görünümlü bir sunum hazırlarsınız.
Nasıl yapılır
– Fileto tavuk göğüslerini küp şeklinde kesin. Tuz, karabiber, acı kırmızı pul biber ve kimyon ilavesiyle harmanlayın.
– Üzerine küçük kesikler açtığınız patlıcanları, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
-Fırında közlenen patlıcanları kesme tahtası üzerine alın. Kabuklarını dikkatlice soyun. Bıçak yardımıyla küçük küplere bölüp saldığı suyu süzdürün.
– Zeytinyağı ve tereyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Küp şeklinde kesilmiş tavukları 3-4 dakika kadar soteleyip biber salçasını ekleyin. Kabuğunu soyduktan sonra minik parçalar halinde kesilmiş sarımsakları katın.
– Yıkayıp dört eşit parçaya böldüğünüz cherry domatesleri ekleyip kekik ve nane ekledikten sonra 3-4 dakika daha pişirip ocaktan alın.
– Beğendiyi hazırlamak için; derin bir tencereye aldığınız tereyağı ve zeytinyağını kızdırın. Eriyen tereyağına unu ekleyip hızlıca kavurun. Ardından doğranmış patlıcanları ekleyip sürekli karıştırın. Ocağın altını kısın.
– Karıştırmakta olduğunuz patlıcanlara sütü ekleyin. Taze sıkılmış limon suyunun ardından tuz ve karabiberi katıp karıştırmaya devam edin.
– Son olarak rendelenmiş kaşarı peynirini ekleyin. Peynir eriyince ocağın altını kapatın.
– Tabağınıza öncelikle patlıcan beğendiyi alın. Baharatlarla marine edildikten sonra sotelenmiş tavukları ekleyip sıcak bir şekilde közlenmiş yeşil biber eşliğinde servis edin.
Afiyet olsun…



