Beğendili tavuk

Beğendili tavuk

Fırında közlenen patlıcanlardan hazırlanan beğendi karışımı önceden marine edilen fileto tavuk küpleriyle servise çıkıyor.


Malzemeler


2 adet fileto tavuk göğsü

10 adet cherry domates

4 diş sarımsak

1 yemek kaşığı biber salçası

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı tereyağı

1/2 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı karabiber

1/2 çay kaşığı acı kırmızı pul biber

1/2 çay kaşığı kekik

1/2 çay kaşığı nane

1/4 çay kaşığı kimyon


Beğendisi için:


6 adet patlıcan

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1,5 yemek kaşığı un

1/2 su bardağı süt

1/4 adet taze sıkılmış limon suyu

1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

1/2 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı karabiber


Pişirme önerisi:


Fırınladığınız patlıcanlara bıçak yardımı ile kesik açarsanız kabaran kabukların patlamamasını ve içlerinin daha iyi pişmesini sağlarsınız.


Servis önerisi:


Kaseye koyduğunuz beğendiyi, ters çevirip servis tabağına alırsanız daha fazla, daha yüksek ve şık görünümlü bir sunum hazırlarsınız.


Nasıl yapılır


– Fileto tavuk göğüslerini küp şeklinde kesin. Tuz, karabiber, acı kırmızı pul biber ve kimyon ilavesiyle harmanlayın.


– Üzerine küçük kesikler açtığınız patlıcanları, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.


-Fırında közlenen patlıcanları kesme tahtası üzerine alın. Kabuklarını dikkatlice soyun. Bıçak yardımıyla küçük küplere bölüp saldığı suyu süzdürün.


– Zeytinyağı ve tereyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Küp şeklinde kesilmiş tavukları 3-4 dakika kadar soteleyip biber salçasını ekleyin. Kabuğunu soyduktan sonra minik parçalar halinde kesilmiş sarımsakları katın.


– Yıkayıp dört eşit parçaya böldüğünüz cherry domatesleri ekleyip kekik ve nane ekledikten sonra 3-4 dakika daha pişirip ocaktan alın.


– Beğendiyi hazırlamak için; derin bir tencereye aldığınız tereyağı ve zeytinyağını kızdırın. Eriyen tereyağına unu ekleyip hızlıca kavurun. Ardından doğranmış patlıcanları ekleyip sürekli karıştırın. Ocağın altını kısın.


– Karıştırmakta olduğunuz patlıcanlara sütü ekleyin. Taze sıkılmış limon suyunun ardından tuz ve karabiberi katıp karıştırmaya devam edin.


– Son olarak rendelenmiş kaşarı peynirini ekleyin. Peynir eriyince ocağın altını kapatın.


– Tabağınıza öncelikle patlıcan beğendiyi alın. Baharatlarla marine edildikten sonra sotelenmiş tavukları ekleyip sıcak bir şekilde közlenmiş yeşil biber eşliğinde servis edin.


Afiyet olsun…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu