EV DEKOR

Ev dekorasyonunda altın renginde öneriler

ev_dekorasyonunda_altin_renginde_oneriler-0

Son yılların en popüler renklerinden olan altın, evinize göz kamaştırıcı bir görünüm sağlayacak. Modern tarzda bir eve sahip olmak için altın rengini nasıl kullanacağınızı bilmelisiniz.

İşte altın renginin dekorasyondaki etkisi…

– Altın rengi tıpkı gümüş ve krom gibi ışığı yansıtan, parlak bir renktir ama aynı zamanda güneşin sıcaklığını taşımak gibi bir avantaja sahiptir. Bir odaya altın rengi girdiğinde odaya lüks bir görünüm katıldığı kadar, sıcak bir hava da katılacaktır. Banyolarda genellikle altın rengi armatürlerle yetiniriz. Burada cesur bir adım atılmış ve duvarda da altın rengi kullanılmış.

14410925540.76838100

– Uzun süre gümüş rengi, siyah, gri ve koyu renkler özellikle batı ülkelerini etkisi altına aldı. Görünen o ki, altın renginin büyüsü sadece doğuya özgü olmaktan çıkıyor. Altın rengi doğu felsefelerinden biri olan Feng Shui’de oldukça önemli bir yere sahiptir. Bu rengin eve zenginliği, mutluluğu ve samimiyeti çektiği düşünülür.

– Altın rengi sarı renkle kardeştir. Dolayısıyla sarıyla birlikte kullanılan pek çok renk altın rengiyle de birlikte kullanılabilir. Mor, turuncu, pembe, yeşil gibi pek çok canlı renge yakışacaktır. Göz alıcı renkleri kullanırken cimrilik edin. Renklerin yoğun enerjisi üzerinizde negatif bir etki yaratabilir.

14410925780.05399000

– Krem rengi, bej, fildişi, beyaz gibi nötr renklerle altın rengi dengelenebilir. Özellikle yatak odasında altın rengini sade bir dekorasyon içinde kullanmak isteyebilirsiniz. Pek çok kişi altın rengi deyince tereddüte düşebilir. Oysa kararında uygulandığında, doğru renk ve malzemeyle bir araya geldiğinde altın rengi eve ışıltı katmaktan başka bir şey yapmaz.

– Ahşap ve altın renginin yan yana ne kadar güzel durduğunu daha önce farketmiş olabilirsiniz. Ahşabın doğayı temsil eden, sağlam duruşuyla altın renginin gösterişli hali bir kontrast oluşturur. Bu kontrast itici durmadığı gibi, çok da güzel bir denge ortaya çıkarır.

– Altın rengi aksesuarlarda olduğu gibi dekorasyonda da mücevher etkisi yaratır. Evi bir mücevher gibi süsler, daha zengin daha seçkin gösterir. Tabii her zaman için dengeli ve aşırıya kaçılmadan kullanılması şartı geçerlidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir