EV DEKOR

Duvar kağıdı modelleri

Duvar kağıdı trendleri

Duvar kağıdının ev dekorasyonunda yeniden popüler olması ile birlikte,inanılmaz derecede güzel renk ve desenler duvarları süslemeye başladı !

Teknolojinin tüm olanaklarından yararlanan duvar kağıdı üretimi yapan firmalar,3 boyutlu tasarımlardan,modern desenlere,manzara resimlerinden film kahramanlarına kadar binlerce farklı alternatifi beğenimize sunuyorlar.

Bu  yıl siz de evinizin duvarlarını bu muhteşem desenlerle dekore etmek istiyor ama karar veremiyorsanız, son trendler ve tercih kriterleri hakkında bilgi sahibi olmanızda yarar var!

Duvar kağıdı seçiminde dikkat edilecek noktalar;

Öncelikle dikkat etmeniz gereken konular;Mobilyalarınızın rengi,evinizin büyüklüğü ve zemin kaplamanızın rengi.

Eğer koyu tonların hakim olduğu mobilya ve zemin kaplamanız var ise, seçmeniz gereken duvar kağıdı koyu renk olmamalı.Aksi halde eviniz boğucu bir havaya bürünebilir ! Aynı şekilde, açık renklerin hakim olduğu bir ev için pastel kahve ve pastel bordo ana renkleri olan duvar kağıtları tercih edilebilir.

Diğer bir duvar kağıdı tercihi önerim ise, evinizin kimliğine uygun seçim yapmanız.Evin kimliğini oluşturan pek çok etken vardır.En önemlileri ise; Evin konumu,hangi cephede yer aldığı,mobilya ve halı tercihiniz (klasik,modern,post modern v.d) ,tavan yüksekliği gibi faktörlerdir.

Her evi eşsiz kılan bu karakteristik özelliklere uygun olarak yapılacak duvar kağıdı tercihi,o evin kimliği ile bütünleşir ve göze batmaz.Bir iki örnekle ne demek istediğimi açıklayayım; Modern tarz mobilya ve halılarınız var ise, klasik ve neo klasik desenlerde duvar kağıdı tercihi yapmamanız gerekir.Veya,evinizin tavanı alçaksa, evi daha da basık gösterecek olan büyük desenli duvar kağıtları yerine,eve derinlik katacak desen ve modelleri tercih etmelisiniz.

Odaların doğasına uygun desen ve modellerdeki duvar kağıdı tercihi ise son önerim…Bu konuda vereceğim bazı tüyolar şunlar;Yatak odasında soğuk renklerin hakim olduğu karmaşık desenleri tercih etmeyin.Soğuk renkler romantizmi öldürür,uyku kalitesini olumsuz etkiler.Çalışma odasında ise sizi enerjik tutacak,zihninizi meşgul etmeyen,gözünüzü yormayan renk ve desenlere ağırlık verin.

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir