MALZEME LİSTESİ:
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
2 yufka
İÇ HARCI İÇİN:
5 haşlanmış patates
2 çorba kaşığı tereyağı
100 gr kaşar peyniri
tuz
karabiber
toz kırmızı biber
MANTOLAMAK İÇİN:
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı pekmez
susam
HAZIRLANIŞI:
Haşlanmış patatesleri karıştırma kabına rendeliyoruz ya da eziyoruz. Tereyağını ve rendelenmiş kaşar peynirini ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Tuz, karabiber ve toz kırmızı biberi atıyoruz. Harcımızı karıştırıyoruz.
Yufkaları tezgah üzerine seriyoruz. 8 eşit üçgen parçaya kesiyoruz. Toplam 16 üçgen yufka elde ediyoruz. Tereyağını eritip zeytinyağıyla karıştırıyoruz. Yufkaların üzerine yağ sürüyoruz. Patatesli harcı krem şanti torbasına dolduruyoruz. Yufkaların geniş kenarına iç harçtan sıkıyoruz. Yufkaların geniş kısmını hafif katlıyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz. Geniş bir kaba suyu ve pekmezi döküp karıştırıyoruz. Ayrı bir kaba da susamı döküyoruz. Börekleri öne pekmezli suya batırıyoruz, sonra susama buluyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.