Bu tarifimiz hiç denemeyenlere gelsin… Servisi için hazırlayacağınız ekşi krema ağızda harika bir tat bırakıyor…
Malzemeler
6 adet orta boy pancar
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu
1 çay kaşığı tuz
Servisi için:
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı labne peyniri
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Pişirme süresi: 30 dakika
Nasıl yapılır
Bol suda yıkayıp gerekirse üzerlerini fırçaladığınız pancarları kabuklarını soymadan tencereye alın. Üzerlerini geçecek kadar su ilavesiyle kısık ateşte 30 dakika kadar haşlayın. Yumuşayıp, yumuşamadığını anlamak için sadece bir iki kez kürdan batırın. Aksi takdirde; çatal yardımıyla pek çok kez delip, kontrol ettiğiniz pancarlar kendi rengini haşlama suyuna salacak ve kaybedecektir.
Suyunu süzdüğünüz ve oda ısısında kısa bir süre beklettiğiniz pancarların kabuklarını kolaylıkla soyun. Haşlanmış pancarları iri parçalar halinde doğrayıp zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu ve tuz ilavesi ile mutfak robotuna alın. Pancar püresine azar azar su ekleyip çorbanın kıvamını arzu ettiğiniz yoğunlukta ayarlayın. Püreden daha az kıvamlı yoğun bir çorba hazırlamak için ekleyeceğiniz su miktarını dikkatlice ayarlayın. Servisinde kullanmak üzere; yoğurt ve labne peynirini küçük bir kapta karıştırın.
Çorbayı soğuk suyla hazırlayabilir ya da buzdolabında soğuttuktan sonra servis edebilir ve dilediğiniz taze baharatları çorbaya katabilirsiniz.
Servis kaselerine aldığınız soğuk çorbayı, körpe pancar yaprakları ile süsleyin. Hazırladığınız krema ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle bekletmeden servis edin.
Afiyet olsun…