GÜZELLİK

Makyajda yeni trend ‘strobing’ etkisi

makyajda_yeni_trend_strobing_etkisi-0

Son zamanların trendi doğal makyaj, beraberinde yeni bir kontur tekniğini de doğurdu. “Strobing” etkisi denilen bu teknikte, koyu tonlarla yüzünü gölgelemek yerine aydınlatıcıyla yüz hatlarını vurgulamak gerekiyor. Bu makyaj stilinin amacı yüzünün doğal hatlarını vurgulamak. Dolayısıyla elde edilen sonuçlarda son derece doğal.

Strobing etkisi için hangi ürünler kullanılmalı?

Amaç doğal görünümü olabildiğince korumak olduğu için partilerde kullanılan abartılı ışıltılar yerini sağlıklı bir cilt görünümünü destekleyen doğal ışık yansımalarına bırakıyor. Bunu elde etmek için ihtiyacınız olan şey ise likit aydınlatıcı. Yüzün stratejik noktalarına uygulanan BB krem, nemlendirici ya da serum da strobing etkisini yakalamanıza yardımcı olabilir.

Yüz hatlarınızı belirginleştirin

Kim Kardashian sayesinde meşhur olan kontur tekniğinin aksine “strobing” kadınların saklamak, gölgelemek istedikleri noktaları değil, vurgulamak istedikleri noktaları hedefliyor. Bunun için yapmanız gereken şey aydınlatıcınızı yüzünüzün yüksekte kalan kısımlarına uygulamak. Güneşin yüzünüzde ilk vurduğu noktalar olan burun, yanaklarınızın yüksek kısımları, çene, dudak üstünüzün ortası aydınlatmanız gereken noktalar.

14417829140.21265200

Cilt görünümünüze özen gösterin

Strobing etkisini yakalamak istiyorsanız cildinizin sağlıklı görünmesine de özen göstermelisiniz. Yarattığınız aydınlık etki cildinizdeki kusurları daha da vurgulayabilir. Aydınlatıcınızı cildinizde siyah nokta, açık gözenekler gibi sorunlu kısımlara uygulamamalısınız yoksa onları daha belirgin bir hale getirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir