Sandviç pastasının katlarına dilediğiniz malzemeleri ekleyebilirsiniz.
Malzemeler
2 su bardağı su
40 gr. yaş maya
3 su bardağı kepek unu
1,5 su bardağı beyaz un
2 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı iri kıyılmış ceviz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
İç malzemeler:
1 adet patlıcan
1 adet kabak
2-3 adet kırmızı kapya biber
10 adet salatalık turşusu
4-5 yemek kaşığı zeytin ezmesi
15-20 dilim çemensiz pastırma
10 dilim kaşar peyniri
4-5 yemek kaşığı mayonez
300 gr. labne peyniri
200 gr. çeçil peyniri
Nasıl yapılır
Suyun içerisine mayayı eritin ardından diğer malzemeleri de ekleyip çok iyi yoğurun. Elinize yapışmayacak bir hale geldiğinde tabanı unlanmış kare fırın kabınızın içerisine hamuru alın, elinizle tabana yayın ve 1 saat oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın. Sürenin sonunda ekmeğinizi 180 derecede önceden ısıtılmış fırına atarak 50 dakika pişirin ardından fırından alıp tel bir rafın üzerinde soğumaya bırakın.
İç dolgusu için; sebzeleri ince uzun dilimleyin. Izgara tavasında önlü arkalı pişirip kenara alın. Ekmeğinizi enlemesine yaş pasta yapar gibi 3 eşit parçaya bölün. Alt katı tezgaha alın ve tabanına zeytin ezmesi sürün, üzerine ızgara sebzeleri yerleştirin. 2. katı sebzelerin üzerine koyun. Üzerine mayonez sürün ve sırasıyla pastırma, kaşar peyniri ve turşuyu yerleştirin. Son olarak 3. Ekmeği üzerine kapatın. Pastanızın katları hazır olduğunda labne peyniri ile her tarafını kaplayın ve üzerine tel tel ayırdığınız çeçil peyniri ile saçak yaparak servis edin.
Afiyet olsun…