Karides tava

Karides tava

Karides tava, kısa sürede hazırlayabileceğiniz oldukça lezzetli bir başlangıç tarifi. Denizin kokusunu evinize getirecek bu lezzet için;


Malzemeler


600 gram jumbo karides

4 yemek kaşığı zeytinyağı

2 diş sarımsak

2 adet kırmızı jalapeno biberi

1/4 demet maydanoz

1 adet lemongrass (arzuya göre limon otu)

1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

1 yemek kaşığı soya sosu

1 adet orta boy limon (kalın kabuklu)


Püf noktası: 


Jumbo karidesleri dikkatli bir şekilde ayıklamaya ve soya sosu eklediğiniz için tuz eklememeye özen gösterin. Karidesleri yüksek ateşte soteleyin.


Pişirme önerisi:


Önceden ayıkladığınız karidesleri; arzuya göre zeytinyağı ve limon kabuğu içerisinde marine ettikten sonra tavada soteleyebilirsiniz.


Nasıl yapılır


-Jumbo karidesleri bol suda yıkayın. Kafalarının altında kalan kabuk kısımlarını elinizle dikkatli bir şekilde çıkartın. Kuyruk kısımlarını almamaya ve zedelememeye dikkat edin.
-Orta kısımlarında yer alan ve iplik şeklinde uzanan (bağırsakları) kısımları dikkatli bir şekilde temizleyin.

-Yeniden bol suda yıkadığınız karideslerin suyunu süzdürün ve üzerlerini kağıt havlu yardımıyla kurulayın.
-Kabuklarını ayıkladığınız sarımsakları, halka şeklinde kesin. Maydanozları incecik kıyın. Limonun kabuğunu rendenin kalın kısmıyla rendeleyin.


-Jalapeno biberi ince ince dilimleyin. Lemongrass’ı keskin bir bıçağın tersiyle ezdikten sonra yarım ay şeklinde doğrayın.
-Zeytinyağını döküm bir tavada kızdırın. İncecik doğranmış sarımsak ve limon otlarını zeytinyağına aromalarını vermeleri için katın.

-Ayıklanmış karidesleri tavaya alın ve yüksek ateşte soteleyin. İnce ince dilimlenmiş jalapeno biberleri ekleyin.
-Kısa sürede pişen ve toparlanan karidesleri çeşnilendirmek için; soya sosu, taze çekilmiş tane karabiber, rendelenmiş limon kabuğu ve kıyılmış maydanozları kattıktan sonra ocaktan alın. Sıcağı sıcağına bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.


Afiyet olsun…

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top