Ana Sayfa HABER Pilavın kalorisini düşürmenin formülü

Pilavın kalorisini düşürmenin formülü

254
0

Pilavın kalorisini düşürmenin formülü

Pilav, Türk mutfağının vazgeçilmezi olan yemekler arasındadır. Pirinç türündeki nişastalı besinler iyi bir enerji kaynağıdır. Fakat bu tür gıdalar vücutta basit şekilde şekere dönüşebilmektedir. Kullanılmayan şeker ise vücutta depolanır ve hızlı bir şekilde glikoza dönüşür. Kandaki aşırı glikoz ise sonunda vücutta yağ olarak depolanıp kilo olarak size yansır. Bu yüzden de özellikle formuna dikkat edenler tarafından tercih edilmez. 


Sri Lankalı bilim adamları pirinçteki kalorinin %60 oranında azaltılmasının formülünü keşfettiler. 


Hindistan cevizi yağıyla pişirin


Sri Lankalı araştırmacılara göre pirinç, Hindistan cevizi yağıyla pişirilip, yarım gün buzdolabında bekletilirse içerisinde bulunan kalori %60 oranında azalmaktadır. Aynı zamanda bu yöntemle pirinçteki nişasta daha az sindirilebilir hale gelir. 


Pilavın kalorisini düşüren bu yöntemle pilav yemeği seven kişiler, artık canları pilav çektiklerinde içleri rahat bir şekilde tüketebilirler. Hindistan cevizi yağı ile pişirilip yarım gün buzdolabında bekletilen pirinci yedikten sonra kalorisi düşük bir öğün yemiş olacaksınız. Bu vücudunuza normalden daha az şeker girmesini sağlarken kilo almanızı engelleyecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz