Konserve ton balığının suyunu iyice süzdürdükten sonra kremayla karıştırın.
Malzemeler
4 adet tortilla ekmeği
200 gram konserve ton balığı
2 yemek kaşığı krema
2 adet salatalık turşusu
1 tatlı kaşığı kapari turşusu
1/4 demet dereotu
2 adet orta boy salatalık
4 adet kıvırcık marul yaprağı
Nasıl yapılır
Ton balıklı iç harcı hazırlamak için; konserve ton balığının suyunu süzdürün. Dereotu yaprakları ve kapari turşusunu incecik kıyın. Kıvırcık marul yapraklarının sert kısımlarını aldıktan sonra bol suda yıkayın. Bol suda yıkadığınız küçük boy salatalığı, kabuklarını soymadan uzun ince şeritler halinde kesin. Orta, çekirdekli kısımlarını alarak kullanmayın. Salatalık turşularını minik minik doğrayın.
Küçük parçalar haline gelen konserve ton balığını; krema, incecik kıyılmış dereotu, kapari turşusu ve salatalık turşularıyla harmanlayın. Tortilla ekmekleri üzerine ton balıklı karışımı bolca sürün. Marul yapraklarını ve şeritler halinde kesilmiş salatalık parçalarını ekledikten sonra rulo şeklinde sarın. Küçük ikramlıklar hazırlamak için; wrap’leri, dört eşit parçaya böldükten sonra bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.
Afiyet olsun…